ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Kanal İstanbul ihalesine kim girerse ağır bedeller ödeyecektir" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu. Sorunları çözeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Devlet yönetiminde siyasal iktidarın samimi olması lazım. Kuraklık var mıydı? Vardı, ziraat odası başkanları bağırıyorlardı. Üretim düşüklüğü oldular, bunun üzerine karar çıkardılar. Para ödenmedi, neden ödenmedi? Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun, üreticiye gelince para yok. Sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

AMPÜL SÖNECEK

Çiftçinin nefes alacak hali kalmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çiftçinin nefes alacak hali kalmadı. Çiftçi kardeşlerime sesleneyim: Sorunlarınızı çözeceğiz. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde aldığın kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçi bilimsel olarak çalışmalarını sürdürecek. Orman yangınlarından sonra fidan dikimi başladı. Fidan dikimini daha çok köylü kadınlar yapıyor. Bu kadınlar vahidi fiyat deniyor. Sigorta primini Orman Genel Müdürlüğü ödemeli. Balıkçıların sorunlarıyla da ilgilendik. 7 ilden raporlar gelecek. Var olan iktidarın en temel sorunu halkın iktidara güven duymaması. Arka arka zam yağmaya başladı. Bu millet siyasi tasarrufu yapacak, ampulü söndürerek bu işi bitirecek. Az kaldı” ifadelerini kullandı.

KANAL İSTANBUL 

Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarını sürdürdü. İstanbul’un talan edilmesini istemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yabancıların da talana ortak olmasını istemiyoruz. Sadece bizim iş insanlarımıza değil, büyükelçiliklere de yazı yazdım. ‘Eğer Kanal İstanbul'a sizin ülkelerinizden bir şirket, kişi ya da müteahhit girer, İstanbul'u talan ederse o da ağır bedeller ödeyecektir’ dedim. Diyorlar ki, 'Bizi niye yabancılara şikayet ediyorsun' anlamıyorlar. Ülkenin menfaatini korumak, gözbebeğimiz İstanbul'u korumak ne zamandan beri yabancılara ihbar oldu? Bunu söyleyenler bizim milliyetçiliğimizi asla sorgulayamazlar. Bu Cumhur İttifakı'nın en temel sorunu ne? En temel sorunu şu; birisi diyor ki ben milliyetçiyim, öteki diyor ki ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım. Bunlar koalisyon kurmuşlar. Hiç kimse merak etmesin bu ülkenin çıkarlarını, İstanbul'un talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kanal İstanbul ihalesine kim girerse ağır bedeller ödeyecektir” diye konuştu.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ İMZALAYACAĞIZ’

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’ne dair şunları söyledi: “Kadınlara bir hak filan vermiyoruz. Kadınların hakkını kadınlara teslim edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nin ilk bir hafta içerisinde imzalayacağız ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Kadınlar, bu kardeşiniz sizin haklarınızı sonuna kadar savunacak, hiç endişe etmeyin. Kesinlikle cezalarda en ufak bir indirim olmayacak. Bu konuda özel yetkili mahkemeler kurulacak. Ev içi şiddet olursa, olay karakola intikal ederse, eğitilmiş ekipler olacak. Hem kadına hem aileye sosyal güvence sağlayacağız Aile destekleri sigortası 1971'den beri uygulanmıyor. Kadının da çocuğun da ailesinin de yüzde yüz sosyal güvenliğini sağlayacağız. Bundan da herkesin emin olmasını istiyorum. Sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir düzeni inşa edeceğiz.”

(Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi