ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin belirlenmesine ilişkin yapılan görüşmelere değinerek, "Bence asgari ücret 2 bin 600 TL olmalı" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu.


Kılıçdaroğlu, Man Adası belgelerini yeniden gündeme gelmesine dair şunları söyledi: “Bir süredir unuttuğumuz ama geçen salı günü Erdoğan'ın hatırlattığı bir olaya değinmek isterim. Demişti ki Man Adası konusunda Kılıçdaroğlu mahkemeye gitti ve tazminata mahkum oldu. Yine söylüyorum, kullandığım tüm belgeler yüzde yüz doğrudur. Zaten kimse de bunları yalanlamadı. Erdoğan'a teşekkür ediyorum tekrar bu konuyu gündeme getirdiği için. Erdoğan'ın oğlunun aldığı para... Kardeşi'nin aldığı para... Bu paralar neden gidip geliyor diye sordum.  Dünürü Osman Ketenci... Eski Özel Kalem Müdürü... Bütün bu para trafiğini belgelerle açıkladık. Belgelerin tamamını savcıya teslim ettik. Sahtedir dediler. Savcı araştırdı, doğrudur dedi. Erdoğan doğruysa istifa ederim demişti. Etti mi, hayır. Namuslu hakimleri görevden aldı, yerine militan hakimleri yerleştirdi. Sonra diyor ki haklı olsa tazminata mahkum olmaz. Ama ben haklıyım. “


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Bu para trafiği nedir?” diye sorduğu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan 'Bu bir şirket satışıdır?' dedi. Yani doğruladı. Yine soruyorum, bu şirket hangi şirket? Senin ailenin 15 milyon dolarlık gelir elde etmesine hizmet sağlayan hangi şirket? Bu dümeni Türkiye Cumhuriyeti devletine vergi ödememek için çevirdi. Herkes vergi ödüyor, Erdoğan ailesi Man Adası'nda bu kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemiyor. Ben bunları soruyorum diye yeniden tazminat davası açacaklarmış. Açmazsanız namertsiniz” ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi’ndeki işten atmalara ilişkin de, “45 çalışanını işten attılar. Aslında gerçek neden sendikalı olmaları. Anayasa'da olan bir hak bu. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da ayrılmaya zorlanamaz. 45 çalışanı işten attın. Ee haklarını ver. Bunlar yıllarını verdiler gazeteye. Haber peşinde koştular... İşten atıyorum kıdem tazminatı yok! Neden yok” diye belirtti.


‘ASGARİ ÜCRET 2 BİN 600 TL OLSUN’


Askeri ücretin 2 bin 600 TL olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Açlık sınırı 2 bin 100 küsür lira. Şu anda asgari ücret açlık sınırının altında. Türk -İş 2 bin 580 TL olsun diyor. Asgari ücret 2 bin 600 TL olmalı. Ama ben adım gibi eminim, sendikalara şunu diyecekler; haklısınız ama para yok. Bizim sendika başkanları da umarım bu palavraya inanmaz” dedi.


‘DEMİRTAŞ HAKSIZ YERE CEZAEVİNDE’


Kılıçdaroğlu, cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın haksız ve hukuksuz yere cezaevinde tutulduğu belirterek, “Sebebi ‘Seni Başkan yaptırmayacağız’ demiş olması. Demirtaş beraat ediyor. Başka bir davadan hapsetmeye devam ediyorsunuz. Selahattin bey rahatsızlanmış ve gecikilerek hastaneye kaldırılmış. Acil şifalar diliyorum” dedi. (Kaynak:MA)

Editör: Haber Merkezi