ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın YSK'daki hakimler ve savcıların kararıyla seçime girdiğini hatırlattı.



Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un geçtiğimiz gün 'FETÖ soruşturması' kapsamında tutuklanmasını değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargılamanın beraat ile sonuçlanacağına inandığını söyledi.

HDP'nin bir önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk durumunu da değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın YSK'daki hakimler ve savcıların kararıyla hapisteyken seçime girdiğini hatırlattı.

'TUTUKLANMASI YANLIŞ'

KRT TV yayınına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un 'FETÖ soruşturması' kapsamında tutuklanmasını eleştirerek "Savcılığın daveti üzerine avukatı ile ifade vermeye çıkıyor. Mahkeme tutukluyor. Tutuklanması yanlış. Kaçma gibi bir durumu yok. Belediye başkanı zaten" dedi.

'DOSYADA GİZLİLİK KARARI OLDUĞU İÇİN AYRINTILARI BİLMİYORUZ'

'Dava niye devam ediyor' ve 'savcı ifadesini ne için aldı' gibi sorularla bir tartışma tartışma zemini yaratmak istemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, dosyada gizlilik kararı olduğu için ayrıntıları bilmediklerini belirtti:

"Ülkede demokrasi, hukuk yok. Bir kişinin iradesi ile her şey uygulanıyor. Belediye başkanımız tutuklandı diye, biz geri adım atacağız diye bir şey yok. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun bedeli olabilir. Belediye başkanımız, PM üyemiz, milletvekilimiz hapse atılabilir. Bütün bunların hepsini yaşadık biz.

'BUNLAR BİZİ YILDIRAMAZ'

FETÖ’nün iktidar olduğu dönemde de AK Parti ile birlikte iktidar olduğu dönemde de bizim belediye başkanlarımıza baskınlar düzenleniyordu. Belediye başkanlarımız tutuklandı, görevden alındı. Ne oldu? Hepsi beraat etti. Benzer şeyler bugün de yaşanıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün bittiği söyleniyor ama aynı tutuklamalar, aynı gözdağları devam ediyor. Bunlar bizi yıldırmaz, yıldıramaz."

'DEMİRTAŞ HAPİSTEYKEN HAKİM VE YARGIÇLARIN KARARIYLA SEÇİME GİRDİ'

HDP'nin Eş Genel Başkanı iken tutuklanarak cezaevine konulan Selahattin Demirtaş'ın durumunu değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın YSK'daki hakimler ve savcıların kararıyla hapisteyken seçime girdiğini hatırlattı:

"Ortada adalet kalmadı ki adaletten, haktan, hukuktan, vicdandan bahsedeceksiniz. Selahattin Demirtaş gitti iyi hal kağıdı aldı, YSK’daki hakimler seçimlere girebilir dedi. Hapisteyken seçime girdi. Biz de demokrasi var, diyoruz. Dünya buna inanmıyor. Demokrasi olsa ülkemiz hapishaneler tıka basa dolu mu olur? Bank Asya’nın önünden geçeni, FETÖ’nün okuluna çocuğunu gönderdi diye hapse atıyorsunuz. 17-25’ten sonra Pensilvanya’dan icazet alanı baş tacı ediyorsunuz. Onlarda para var,para ile satın alıyorlar. Garibanın yolu hapishane.

Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri'nin üzerindeki siyasi iktidar ve polis baskısını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarının mezarının bulunmasını istiyor. Başına gidip dua etmek istiyor. Katillerinin bulunmasını istiyorlar. Aynı şeyi Diyarbakır Anneleri için de söylerim. O çocukları getirecek iktidardır. O anneler bana da geldi, dönemin Başbakanına söyledim" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi