İZMİR-Ö-G; Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de CHP'li Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.


 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li Belediye Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Enkaz edebiyatının arkasını sığınınca ben görevimi yapamıyorum algısı ortaya çıkar. İsraf haramdır diyoruz. 82 milyon da israf haramdır diyor. Ama siz israftan da özellikle kaçınarak bir belediyenin hakkıyla hukukuyla adaletle nasıl yönetileceğini bütün ülkeye gösterdiniz. Bu açıdan da hepinize teşekkür ediyorum. Güveni tetikleyen ana unsur israftan ve şatafattan kaçınmaktır. Bunlardan kaçındığınızda sokakta rahat yürüyeceksiniz.

Görev yaparken hem CHP'nin tarihi mirasını taşıyorsunuz. Hem bu ile ülkeye hizmet ederken bunu topluma hissettiriyorsunuz.

'ŞEFFALIK DOLAYSIYLA SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Size bir teşekkürüm daha var. Şeffaflık. Bütçenin şeffaflığı. İhalelerde şeffaflık. Meclis toplantılarını halka açık yapıyorsunuz. İsteyen tvde izler gibi internetten izleyebiliyor. Düne kadar şeffaflık diye bir şey yok. Yine onların belediyelerinden ihaleleri kaça yaptıklarının yanıtını alamıyoruz.

Bir şey daha var katılımcılık. Muhtarlar, STK'lar meslek kuruluşlarıyla bir araya geliniyor. İBB'nin yaptığı çalışma siyaset tarihimizin bir ilki olacak. Yüzlerce kişinin fikrini almak istişarenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak demektir. Belediye başkanlarımız bu konuda yeni bir sayfa açtılar.

Ankara Büyükşehir Belediyemiz 250 bin öğrencimizin yol ücretini azalttı. Bu çok önemli. Bazı belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde aile sigortasının bir benzerini uygulamaya çalıştı. Ankara Yenimahalle, Adana Seyhan Belediyelerimiz bunu yaptı. Şimdi Ankara bunu kat üzerinden bütün Ankara için yapacak. Ülkeyi yönetenler bunu beceremiyorlar ama biz yerel yönetimlerde bunu yapıyoruz. Bu kimin garibanın, yoksulun yanında olduğunu gösteriyor.

'İSRAFI ÖNLÜYORUZ, HALK İÇİN KULLANIYORUZ'

İBB İsrafı kesti, İstanbul'da 30 bin dar gelirli yoksul öğrenciye yardım verilecek. İsrafı önlüyoruz, tasarrufları halk için kullanıyoruz

Hangi gazeteleri hangi televizyonları olursa olsun. Gerçeğin önünde engel duramaz. Gerçek acıdır ama değişmez. 800 bin kişi 1000 liranın altında emekli aylığı alıyor. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler ne hale getirdiler. Cepleri için çalıştılar. Yakınları dünürleri için. Biz kim için çalışıyoruz? Vatandaş için.

Yoksul mahallelerden başlayarak her mahalleye kreş yapacağız. Çoğu belediye başkanımız yaptı. İBB de karar aldı 150 mahalleye 150 kreş yapacağız dedi. Ve cepten 5 kuruş para çıkmadan. Şehir hastaneleri gibi değil ama.

'TEK GÜVENCE DEMOKRASİ'

Tek güvencemiz demokrasi. Demokrasi kültürü geliştikçe yatırımcı önünü görür. Geldiğimiz noktada yargı bağımsızlığı olmadığı için adalet duygusu büyük ölçüde zedelendiği için. Parası olduğu için savcının iddianame bile düzenlemediği bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde hepimizin savunması gereken hukukun üstünlüğü adalet ve demokrasi.

'KATAR ODRUSUNUN ARKASINDA KİM VAR?'

Tank Palet fabrikasından bahsediyorum. Değeri 20 milyon dolar. Avrupanın en büyük entegre tesisi. Bu şuanda Katar ordusuna bedava verildi. Ethem Sancak'a bedava verildi. Önce diyordu ki özelleştirme yok burada. Altında kendi imzası var yalan söylüyor. Ben bunu söyleyince rahatsız oluyor. Değerli arkadaşlarım şu soruya yanıt almış değilim. Dünyanın hangi ülkesinde 25 yıllık parayla veren ülke var? İkinci kararnameyi Resmi Gazetede yayımlamadı Erdoğan ben görmeyeyim diye. Ben görürüm. Bürokraside binlerce insan var ülkesini seven. Kararname bana geldi. Biz satmadık diyor. Zaten satmadın. İşletme hakkını devrettin. Kaç devrettin kardeşim? Madem ki verdin 25 yıllığına ihaleyi ne zaman yaptın?

Tank Palet Fabrikasını 25 yıllığına vermek Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. Türk Telekom'un işletme hakkını devrettiler. Katar ordusunun arkasında kim var? Sonuna kadar takip edeceğiz.

Keşke bu konuda da mahkemeye verse de derdimizi mahkemeye anlatsak ama mahkemeler de onun emrinde, biliyorum.

'ADALETİ UNUTTULAR AMA CAPLERİNİ UNUTMADILAR'

Onlar adalet kavramının ne olduğunu unuttular. Ama ceplerini unutmadılar. Siz belediye başkanlarından adaleti unutmamanızı istiyorum. Başarıya bütün seçmenimizi, halkımızı ortak edin. (Kaynak: Artı Gerçek)

 

Editör: Haber Merkezi