ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kılıçdaroğlu, 'Vakfı siyasi hesaplaşmanın aracı haline getirmek kimseye yarar getirmez. Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanması Türkiye’nin adaletle yönetilmediğini gösteriyor.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da kurucuları arasında bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyım atanmasını değerlendirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Dedik ki, ‘Devlet kinle, öfkeyle, intikam duygusuyla yönetilemez. Devlet; adaletle liyakatle yönetilir.’ Anadolu topraklarında ilk vakıf 1048’de kuruldu… Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli kurtuluş savaşı sırasında bile vakıfların gelirlerine el sürmedi…” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bilimi ve sanatı geliştirmek için kurulan bir vakfı siyasi hesaplaşmanın aracı haline getirmek kimseye yarar getirmez. Bilim ve sanatı büyütmek isteyen bir vakfa siyasal intikam alma amacıyla kayyum atamak en hafif deyimiyle ahlaki değildir. Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atanması Türkiye’nin adaletle yönetilmediğini gösteriyor. Ne diyorduk, Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”











Kemal Kılıçdaroğlu

@kilicdarogluk









Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atanması, Türkiye'nin adaletle yönetilmediğini gösteriyor...






Resmi Twitter'da görüntüle







( Cumhuriyet )



Editör: Haber Merkezi