ANKARA - MEB’e alınmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmakta benim boynumun borcudur” dedi.

KPSS’de yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne geldi. Aracından inişinde alkışlarla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na MEB’in kapıları açılmadı. Kapıya vurulan zincirle MEB’e girişi engellenen Kılıçdaroğlu’nu MEB önünde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'na Lale Karabıyık ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

MEB önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Değerli basın mensupları bir haksızlık hukuksuzluk varsa bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en doğal hakkımdır. Nerede kul hakkı yeniyorsa, torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur” dedi.

Dün bir feryadı dile getirdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “KPSS'de 80 90 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini duydum. Onlarla konuştum. Bu memlekete yazıktır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır. Bu ülkeye yazıktır günahtır. Düne kadar mülakatlarda artı 3 eksi 3 arasında puan verilecektir şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var” diye belirtti. 

‘NASIL HESAPLAŞACAĞIMIZI GÖRECEKLER’

Bütün anne babalar adına konuştuğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Haksızlık ve hukuksuzluk var. Bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda Danıştay'a gittiler, davaları açtılar. Danıştay verdiği kararda ‘Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır’ diyor. MEB'de oturanların yatacak yeri yoktur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız, öğretmene haksızlık yapamazsınız. Böyle bir haksızlığa asla izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığını düşünen bütün arkadaşlara hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlar da şunu unutmasın; Görecekler haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı. Dürüst bürokratlar başımın üstüne, onlara daha öncede söyledim. Haksızlıklara imza atmayın. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmakta benim boynumun borcudur” diye belirtti.

‘MUHATAP ALMAM’

MEB’den yapılan açıklamanın sorulmasına da Kılıçdaroğlu, “Sarayın talimatıyla iş yapanlar, onları ben muhatap almam. Benim muhatabım sarayda oturup, haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır” yanıtını verdi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi