ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli amirallerin bildirisiyle ilgili sosyal medya hesabından "Bu sahte gündemler tutmaz" paylaşımında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli amirallerin bildirisiyle ilgili ilk mesajını akşam saatlerinde sosyal medya hesabından verdi. Kılıçdaroğlu, gün içinde üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerle video konferans toplantısında bir araya geldi. Çeşitli bölümlerden mezun gençlerin talep ve sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. Kılıçdaroğlu, kendi iktidarları döneminde Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs alan öğrencilerden iş verilmediği sürece bu paranın talep edilmeyeceğini ve faiz işletilmeyeceğini söyledi.

'UMUDUNUZU KAYBETMEYİN'

Gençlerden umutsuz olmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Gençler birlikte davrandığında bütün siyasi partilerin hizaya gelebileceğini anlattı. Kamuda ve alanda çok sayıda iş olmasına rağmen ülke iyi yönetilemediği için işsizliğin bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, işsizlik olduğu için üretimin durduğunu, ithalat yapıldığını, ülkenin ekonomik olarak dışarıya bağımlı bir konuma geldiğini” ifade etti.

BİLDİRİ TEPKİSİ

Emekli amirallerin bildirisine ilişkin akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "AKP’nin mağduriyet kastığı sahte gündemleri konuşmaya değer bulmuyoruz. Genel Başkanımız dünden beri işsiz gençleri can kulağı ile dinlemektedir. Gençlerimizin hali saraylardan görünmüyor ama bizden söylemesi bu gençler manipülasyon nedir biliyorlar. Boşuna nefesinizi harcamayın" ifadelerine yer verdi.

 Kılıçdaroğlu, paylaşımı alıntılayarak "Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır. Büyük ve ünlü Ekonomist yarattığın ekonomik yıkım ile seni yüzleştireceğim. Geleceğini kararttığın gençlerimizin hikâyelerini buradan paylaşacağım” dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi