ANKARA- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı öncesi konuştu. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan kalkmış 'sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım' diyor. Sevgili Erdoğan, ben zaten sokaktayım. Sen kibir abidesisin. Ben evde otururum, sen Saray'da oturursun. Ben kahvede de otururum sen 3 bin koruma olmadan sokağa çıkamazsın" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Sokağa çıkarsan seni yaşatmam diyor, sen kimsin de beni yaşatmıyorsun. Kendini sen sanıyorsun.

ARTI GERÇEK'in haberine göre; Gel oturup konuşalım, bir sürü kanalın var orada konuşalım. Kim vatandaştan yana. Halkından kopuk kilosu 4 bin liralık çay içen, efulilerle beslenen bir adam bana diyor ki sokağa çıkma. Ya ben onları yesem zaten sokağa çıkamam, vatandaş bana tepki gösterir. Ben sokağa çıkamam, vatandaşın yüzüne bakamam.

"VATANDAŞINI SÖMÜREN SOKAĞA ÇIKAMAZ"

Ben senin yaşamını asla kabul etmem, kendime de halkıma da hakaret sayarım. Toplayacaksın milleti veryansın Kılıçdaroğlu. Neymiş ekonomiyi, işsizliği, yoksulluğu millet düşünmesin diye. Dilin şişecek kardeşim sana cevap vermeyeceğim, dilin şişecek. ben bildiğimden şaşmayacağım haktan hukuktan yana olacağım.

Sen 81 milyonun ödediği vergiyi bir avuç tefeciye ödüyorsun. Vatandaşını sömüren insan tabi ki sokağa çıkamaz

BİR SORUNU UNUTTURMAK İSTİYORSANIZ KOMİSYON KURUN

"Gerçekten de samimi olarak söylüyorum, mutfaklarda yangın var. İnsanlar geçinemiyorlar, insanlar bu yükü iliklerine kadar hissediyorlar.

Sorunu çözmesi gerekenler bütün bu sorunlara duyarsız kalmaya devam ediyorlar. 100 günlük program açıklamışlardı, maddelerden birisi 'devletten nasıl tasarruf yapılacağını araştıracağız' diye komisyon kurma idi. Çağırın bir ev kadınını anlatsın size demiştim.

Bürokraside bir kural vardır, bir sorunu unutturmak istiyorsanız komisyon kurarsınız. Saray ortada oradan başla kardeşim. Vatandaşa çağrılar yaptılar, dolarları bozdurun, biz milliyetçiyiz dediler. Bir muhalefet partisi de bunlara destek verdi. Sarayın bekçiliğini üstlendiler.

BU BÜTÇEYE ONAY VERMEK HARAMA, GÜNAHA ORTAK OLMAKTIR

1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında çalışıyor. Bunları bizim dışımızda hatırlayan yok. Çoğunluğu inşaat işçisi, mevsimlik işçi. Bunların sorunlarını çözmek bizim boynumuzun borcu.

Parlamentoda bütçe görüşmeleri var. Herkes beklenti içine girer, bütçe görüşmelerinden alacağı payı bekler. 81 milyon vergi ödüyor. O toplanan paralar nasıl bölüşülecek diye düşünür vatandaş. Ama bakın bu bütçe ile ilgili bir beklenti yok. Sessizlik hakim. Vatandaş biliyor ki yine bütçe faize gidecek. 2019'da ödenen faiz 117 milyar lira

O nedenle bu bütçeye onay vermek, harama ve günaha ortak olmaktır. Bu kadar faizi hangi gerekçeyle veriyorsunuz. Kötü yönettiniz, götürdünüz tefecilere verdiniz. Bütçe saraya, sarayın beslemelerine, tefeciye, rantçıya yarıyor.

Hepsinin bir eli yağda, bir eli balda. Sanıyorlar ki her evde huzur var. Sanıyorlar ki her baba çocuğuna harçlık veriyor.

SEVGİLİ ERDOĞAN, BEN ZATEN SOKAKTAYIM

Erdoğan kalkmış 'sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım' diyor. Sevgili Erdoğan, ben zaten sokaktayım. Sen kibir abidesisin. Ben evde otururum, sen sarayda oturursun. Ben kahvede de otururum, sen 3 bin kişiden aşağı çıkamazsın.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Hafta boyunca katıldığı açılışlarda Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranlarındaki haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmekle iş yapacağını zannediyorsan bilesin ki, bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cüler ve uşaklarına bu meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin" diye konuşmuştu.

5 BÜYÜKŞEHİR ADAYI BUGÜN AÇIKLANACAK

CHP, İYİ Parti ile yerel seçimlerde iş birliği yapılmasına yönelik sağlanan uzlaşının ardından bugün İstanbul, Antalya, Adana ve Bursa adaylarını kamuoyuna açıklanması bekleniyor. İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nun isminin bugün resmen duyurulması beklenirken, kulislerde Ankara adayının da açıklanabileceği dile getiriliyor. (POLİTİKA SERVİSİ)
Editör: Haber Merkezi