kimin Adına

ülke gündemi yine çok yoğun, siyaset eksenli kutuplaştırmaları devam ediyor...camilerden marşlar ve türküler de eskiden kalma bir çeşit provokasyon olarak hayata sokulmaya çalışılıyor. HDP'e saldırılar bir üst noktaya taşınmış durumda. erken seçim ihtimali..ekonomi durumu ..ittifaklar, on dört yaşında kız çocuklarının evlene bileceği fetvaları, küresel sağlık sorunu, aşı çalışmaları ve secim arifesinde bütün siyasi partilerce meşru görülen fakat secim sonrası terörize edilen altı milyon seçmen. televizyonlar da HDP eksenli programlarla ülke siyasetine HDP üzerinden HDP olmadan şekil vermeye çalışan şekilsiz yandaş temsilcileri ve intikam nefret kukan açıklamalar.
Bunlar gibi daha bir sürü konu başlığı var
fakat bu arada RTÜK temsilcisinin "arzu ederlerse haber sunucularının yorum yapmalarını engelleriz "gibi bir açıklaması oldu .. yorumu yasaklayacağını beyan eden RTÜK,'ün pratiklerine bakmak ve toplumun bütün halklarından topladığı vergiler ile nasıl hizmet ettiğini geçmişe dönük anlamak lazım..
RTÜK'in onay verdiği dizilerin hiç biri toplumun yaşam tarzına uymuyor. dizilerdeki yaşam şekli, insan-ı ilişkiler, ailevi ilişkiler, sevgi ,sadakat ahlak ölçüleri çerçevesinde değil..çoğu diziler de şiddet, mafya ve insan öldürmeyi meşrulaştırma görüntüleri çok sık karşımıza çıkıyor..çocuklar ve yetişkinler bu tarz dizelerin etkisinde kalıp gerek kendisine gerek çevresine çok zarar verdiğine çok kereler şahit olduk . kendi görev ve sorumluluğunu bilmeyen RTÜK yönetici gibi yerellerde de sahiplerine yaranmak için kimi kurum yöneticisi aynı yaklaşımı göstermiş temsil ettiği koltuğu halkın tamamına hizmet için değil şahısların çıkar ve emelleri için kullandığı da çok kereler gördük.
Hatırlayacağınız gibi bir süre önce meclis de çıkan kavgada CHP ve AKP millet vekilleri yumruklu tekmeli bir birine girmiş CHP'li vekilin aldığı yumrukla yüzü morarmıştı. dayak yiyen hain dayak adan kahraman ilan edildi. bu konuyu neden anlattım bir iki örnek ile anlatmaya çalışacağım..
Bir ilçenin milli eğitim müdürü o vekillerin kavga görüntülerini paylaşıp, paylaşımın altına şiddeti öven açıklamalar yapıp Akp temsilcisini vatan sever CHP temsilcisini vatan haini ilan ederek ..keşke benim içinde bir uçan tekme atsaydın diye açıkça şiddetin tozunu yükseltmekten geri kalmamıştır ..bir eğitimcinin bir mili eğitim müdürünün geldiği bu nokta eğitimin de geldiği durumu açıkça ortaya koymuştur. bu müdürün ilim, irfan, bilim ,ahlak kültür, konularında sorumluluk alması gerekirken ne yazık ki şiddeti meşrulaştırma ve sahibine yaranma, ve o koltuğu asıl amacı dışın da meşgul ettiği ortaya çıkmıştır.
Başka bir kurum müdürü (tarım il müdürü)
kendilerini ziyaret eden AKP kadın kolu başkanına faaliyet raporunu sundum diye paylaşım yapıyor. çok kıymetli hanım efendiye faaliyet raporunu sunan müdür çok mutlu ve görevini layıkıyla yapmanın huzuru ile poz verip boy boy fotoğraf paylaşıp sahiplerini mutlu ederken bulundukları makamların halkın makamı olduğunu hiç düşünmüyorlar. bir siyasi parti temsilcisine çalışmalar halkında bilgi veren bu müdür, başka bir siyasi parti temsilcisine randevu bile vermezken o koltuklarda eşit adil ve ahlaki yönetim tarzını yıpratmayı başarmış utanmadan bu durumu sıradan bir hale getirmiş bulunuyorlar. bunlar gibi çok sayıda yetkili, sorumlu, makam ve mevki sahibi kişiler halkın çıkar ve menfaatını hiçe saymıştır..
Adil ve eşit hizmet sunması gereken yetkililer, eğer bu toplumun yüzüne bakma yüzünüzün olmasını istiyorsanız görevinizi yüzünüzün akıyla yapmanız gerekecektir. bilmeniz gereken bir durum var ki o makamlar hizmet içindir..o makamlar yalakalık yapılacak..şirinlik edilecek siyasi rant elde edilecek, günü kurtarmaya âlet edilecek makamlar değil..
Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, toprağımızı emanet ettiğimiz. adaleti emanet ettiğimiz, güvenliğimizi emanet ettiğimiz kurumlara güvenimizin kalması için sizlerin iktidarın değil halkın adamı olmanız çok önemli olacaktır.
Toplum değer yargılarını esas almış, halk için emek ve özveride bulunmuş idareci ve yöneticileri görüşlerine ve fikirlerine bakılmasızın her zaman toplumum vicdanında gerekli olan itibarı ve değeri almıştır..
İyi bayramlar diliyorum ..sağlıkla kalınız.
Editör: Haber Merkezi