MERSİN -   Kızı fuhuş ve uyuşturucuya sürüklenen Lebibe A. JINNEWS'ten Derya Ren'a konuştu. Lebibe A.,başka kadınlarında tehdit edilerek fuhuş ve uyuşturucuya zorlandıklarını söyledi. Lebibe,“Kızımı bu duruma sürükleyen H.’dir. Kızımı oradan kurtarmak için herkesi dayanışmaya bekliyorum” sözleri ile dayanışma çağrısı yaptı.

İktidarın militarist, ırkçı, cinsiyetçi ve ayrımcı politikaları sonucu fuhuşa zorlanma ve uyuşturucu kullanımı gün geçtikçe artıyor. Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve bir fabrikada işçi olan H.T.’de bu kadınlardan biri. Anne Lebibe A., kızı T. A.’nın çalıştığı fabrikada elçilik yapan H.T. tarafından fuhuş ve uyuşturucuya sürüklendiğini belirtti. T.’den başka kadınların da tehdit ve şantaj yolu ile uyuşturucu ve fuhuşa zorlandıklarını anlattı.

‘Fuhuşa sürüklendiğini öğrendik’

Kızı T.’nin fabrikada meyve ayıklama işinde uzun zamandan beridir çalıştığını söyleyen Lebibe, kızının evlendikten sonrada orada çalışmaya devam ettiğini belirtti. Kızının bir gün fabrikada hastalandığını ifade Lebibe, “Kızım dışarıya markete ağrı kesici almak için çıkmak istediğini söylemiş. O esnada T.’yi işe götüren elçi H.T. kendisinde ağrı kesici hapların olduğunu söylemiş. Ve kızıma bir hap vermiş, hapı içtikten sonra fenalaşmış. Ona verdiği hapın uyuşturucu olduğunu sonradan öğrendik. Bunun üzerine kızımı alıp eve bırakacağını, orada bulunan çalışanlara söylemiş. Ancak kızımı bizim eve değil de kendi yaşadığı eve götürmüş. T. baygın olduğu için fark edememiş, daha sonra H. onun fotoğraflarını çekmiş. Ve kızıma uyuşturucu satması için baskı uygulamaya başlamış. T.’nin daha sonra hem uyuşturucu şebekesinin içine girdiğini hem de fuhuşa sürüklendiğini öğrendik” dedi.

‘Şebekenin eline düşen kadınlar var’

T.’nin uyuşturucu satması için başta H. olmak üzere uyuşturucu ve fuhuş şebekesinin kendisini tehdit ettiğini sözlerine ekleyen Lebibe, “Bu şebekenin eline düşen başka kadınlar da var. H.’nin kandırdığı kadınlar var, hatta bunlardan biri T.’nin arkadaşı D.’dir. Kadın uzun zamandır kayıp nerede olduğunu bilmiyor kimse. Ben kızımın da bu şekilde kayıp olmasını istemiyorum. Kızımı bunlardan kurtarmak için her şeyi yaptık. Ancak kızımı sürekli tehdit ediyorlardı. Bundan kaynaklı T. onlarla çalışmak zorunda bırakılıyordu. Yaklaşık bir ay önce H. yönlendirmesiyle Ankara gitmişti. H., kızımı ‘sizin başka kurtuluşunuz yok’ diyerek tehdit etmişti. Daha sonra biz T.’ye bir şekilde ulaştık. Ve onu alıp hastaneye yatırdık. Ancak şebeke kızıma yine ulaşmıştı ve tehdit etmişlerdi. Bunun üzerine kızım 4 Ekim’de evden kaçtı” ifadelerini kullandı.

‘Kızımı ve birçok kadını buna sürükleyen H.’dir’

Lebibe kızını evden ayrıldığı zamandan beri aradıklarını ama bulamadıklarını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kızımı arayan bir numara vardı telefonumdan onu aradım, ‘mekan’ sahibi olduğunu söyledi. Daha sonra kızıma ulaşmam için bana şoförün numarasını verdi. Aradığımda T.’yi Diyarbakır’a bırakacağını söyledi. Daha sonra nereye götürüldüğünü bilmiyorum. T. daha sonra bir telefon üzerinden bize ulaştı ve Elazığ’da bir Bar’da çalıştırıldığını ve kendisini kurtarmamız gerektiğini söyledi. Ancak ben biliyorum benim kızıma orada uyuşturucunun yanı sıra fuhuş da yaptırıyorlar. Kızım utandığından kaynaklı söylemiyor. Çünkü daha önce de ona fuhuş yaptırmışlardı. Kızımı kandırdılar, tehdit ettiler. Kızımı ve birçok kadını bu duruma sürükleyen H.’dir. Kızımı oradan kurtarmak için herkesi dayanışmaya bekliyorum.”

Editör: Haber Merkezi