MARDİN – Kızıltepe’de halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 12 yaşında polisin 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’ın anısına yapılan büstün kayyum tarafından kaldırılmasının hesabını 24 Haziran’da soracaklarını belirtti.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran seçim kampanyası kapsamında Mardin’in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde halkla buluştu. Buldan ve beraberindekiler, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, HDP milletvekilleri Erol Dora ve Mithat Sancar, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş tarafından Mazıdağı ilçesindeki Üçyol kavşağında karşılandı. HDP’liler daha sonra yüzlerce araçla seçim bürosunun açılacağı yere doğru hareket etti.


Yol güzergahı boyunca araçlardaki sürücülerin korna çalarak destek verdiği partililer, açılışı yapılacak büronun önünde kadınların yoğunlukta olduğu çok sayıda yurttaş tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı. “HDP halktır, halk burada” sloganları eşliğinde seçim bürosunun kurdelesini kesen Buldan ve beraberindekiler ardından Eski Mardin Çarşısı’nda araç konvoyuyla tur attıktan sonra Kızıltepe’ye geçti. Seçim aracından çalınan ezgileri duyan yurttaşlar sokak ve caddelere akın etti. Çok sayıda yurttaş, “Bijî berxwedana HDP’ê” ve “Demirtaş” sloganları ile HDP İlçe Örgütü binası önüne kadar HDP konvoyuna eşlik ederken, birçok kişi de evlerinin balkonlarına çıkarak zafer işaretleriyle partilileri selamladı. HDP İlçe Örgütü binası önünde son bulan seçim turunun ardından Türk ve Buldan, burada kendilerini bekleyen kitleye hitap etti.





Editör: Haber Merkezi