KOCAELİ- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Kocaeli Bağımsız Adayı Reyhan Başaran, direnişlerinin 282. gününde olan Flormar işçilerini etti. Başaran işçilere ‘Sizin taleplerinizi dinlemek için buraya geldik’ dedi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı olan Reyhan Başaran çalışmalarına devam ediyor. Direnişlerinin 282. gününde olan Flormar işçilerini ziyaret eden Başaran, “Sizin taleplerinizi dinlemek için buraya geldik” dedi.
Reyhan işçilere şöyle seslendi:

“Anayasal hakkınız olan sendikalaşma hakkınızdan faydalandığınız için sizin alın terinizle kazancına kazanç katanlar tarafından mağdur edildiniz. Çok değerli bir direniş mücadelesi içindesiniz. Biz size destek vermek, süreci takip etmek, sonuna kadar yanınızda olacağımızı söylemek için sizi ziyaret ettik. 282 gündür burada bu mücadeleyi veriyorsunuz. Türkiye’deki krizin işçi ve emekçileri bu kadar derinden etkileme sürecinde siz işinizden, ekmeğinizden edildiniz. Çok fazla sıkıntılar yaşadığınızı biliyoruz. Çok zorlu ama onurlu bir mücadele bu. Ayrıca biliyorsunuz yerel seçimlere gidiyoruz. Biz de sınıfın partisi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesine adaylığımızı koyduk. Buradaki en büyük amacımız sınıfın yerel yönetimlerde doğrudan söz sahibi olması, doğrudan yönetime katılması, kendi ihtiyacını belirlemesi, denetleyen, karar veren mekanizma olması. Bu anlamda da sizlerle süreci değerlendirmek, taleplerinizi dinlemek, neler yapabileceğimizi konuşmak için geldik. Mevcut belediye işverenden yana yüzünü döndü, sizin yanınızda olmadı; size yardımcı olmak yerine engel olduğunu da biliyoruz. İşte tam da bu süreçte, hep birlikte sınıfın kendi partisiyle yereli yönetme işine talip olduk.”





Editör: Haber Merkezi