BİR FESTİVALE KARŞI ÇIKMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN. .

BİR FESTİVALE KARŞI ÇIKMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN...

Vanlılar uzun süredir yapılacağı duyurulan ve yarın başlayacak olan festival ile eğlenmeye hazırlanıyor.

Bir çok değerli sanatçıyı bir araya getirecek olan festival umarım bir nebze de olsa insanlarımızın gülümsemesine, mutlu olmasına vesile olur.

Bizler, böyle düşünürken birde ne görelim. Elinde bir kağıt yazılı metin ile sokağa çıkmış bir grup festivale karşı tepkiye çağırıyor.

Samimi Müslümanları ve dindarları tenzih ederek söylüyorum.

Ben, Van festivaline karşı çıkan bu zihniyetten oldum olası ürkmüşümdür. Hayatı kendi yörüngelerinden ibaret sanan bu insanlar, kendilerini herkesin hayatına, hayat biçimine, yaşam felsefesine karışmakla birer görevli olarak görürler.

Cehennem zebanileri gibi ortalıkta dolanır, kimin ahiret yaşamında nereye gideceğini masa başında belirlemeye çalışacak kadar fütursuzlardır.

Boylarını aşan işlere karışmakta çok mahirdirler. Onları ciddiye alan bir toplum yoktur, ama onlar herkesi çok fazla ciddiye alırlar.

En fena halleri ise, Allah ve İslamiyet adına konuşma yetkisini kendilerinde bulmalarıdır.

İşte şu günlerde yine kendilerine bir görev çıkararak festivale karşı Müslüman ve dindar yurttaşlarımızı tepki göstermeye çağırıyorlar.

Van, Sivas-Erzurum gibi bir siyasi atmosfere sahip olsaydı oldukça tehlikeli sonuçlara varacak olan bu açıklamaları şükür ki Van toplumunda karşılık bulmuyor ama… Benim bu tepkicilere bir kaç sorum olacak.

Siz, OHAL’de dahi Cumhuriyet Caddesinde kermes açarken, basın açıklaması yaparken hatta pembe otobüs isterken size tepki gösteren ve karşınıza dikilen tek bir kişi oldu mu?

Van’da sizin gibi düşünmeyen farklı inanç grupları ve fikirlere sahip insanlar bir gün dahi ‘Bu etkinlikleri yapmayın, karşıyız’ dediler mi?

Tüm kesimler sizin düşüncenize sonuna kadar saygı gösterdi ve asla incitecek bir tutum içine girmedi.

Van halkı size bu kadar saygı duyarken, siz onları sadece bir eğlence festivaline katıldıkları için, içki ve fuhuş ile itham ediyorsunuz.

Bu konuşmalara halkımız sadece 'Ayıp' der!

Van halkının sadece eğlenmek için gideceği festival daha başlamadan nasıl bu sonuca vardınız?

Oraya giden insanlarımıza nasıl ‘Fuhuş’ şeklinde ağır ithamlarda bulundunuz?

Hayatınız boyunca bir defa İlkay Akkaya ve Nomsen Mahjoo dinlediniz mi?

‘Biz Müslümanız onları dinlemeyiz’ diyorsanız, dinlemediğiniz ve hiç bilmediğiniz sanatçıların katıldığı bir festivali nasıl içki, fuhuş gibi sebeplerle yaftalarsınız.

Ben, kimin ne kadar Müslüman olduğunu bilemem, bu bana da düşmez. Ben kendi imanımdan sorumluyum ve günahım var ise bedelini ahiret yaşamında ödeyeceğim.

Siz ise, Van halkının yüzde 90’ı Müslüman olmasına rağmen sanki sizin dışınızda Müslüman yokmuş gibi kendinize bir rol ve misyon biçiyorsunuz.

Peki, bir festivale dahi tahammül edemeyecek kadar Müslümansınız o zaman Kobane’de, Şengal’de Müslümanlar katliama uğrarken, OHAL koşullarında insan hakları, hukuk ortadan kaldırıldığında, binlerce emekçi işinden edildiğinde, Taybet Ana’nın cenazesi bir hafta yerde kaldığında, IŞİD kafa kestiğinde neredeydiniz?

15 yıllık gazeteciyim. Ben hiç ortaya atılıp ta IŞİD'in kafa kesmesine itiraz ettiğinizi görmedim.

Kendine Müslüman'ım diyen Müslümanı öldürdüğünde bu cinayet sayılmıyor mu?

"Kim bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur (Maide süresi)"

Kuran-ı Kerim’de böylesi bir çok ayet var ve madem İslamiyet adına hareket ediyorsunuz neden bugüne kadar bunlara karşı durmadınız.

Bu ayetler Müslümanlara gönderilmedi mi? Ama siz bir yerde başka dine mensup insanlar bir Müslümanı öldürdüğünde vaveylayı koparıyorsunuz da Müslüman Müslümanı öldürdüğünde gıkınız çıkmıyor hatta yer yer destekliyorsunuz.

İslamiyet size bu kadar sorumluluk ve görev vermiş madem…

Bir gün çıkıp kul hakkı yiyen yöneticilere bir şey söylediniz mi?

Sizin hiç yolsuzluk karşıtı bir tutumunuzu görmedim mesela…

Ya da ormanların yakılmasına, savaşa…

Bir kaç örnek vereyim ki daha açıklayıcı olsun. Belki anlarsınız!

İslam dininde en büyük günahlardan biri ‘Yalan şahitlik yapmaktır’

Siz mahkemelerde gizli tanık ifadesiyle insanların tutuklanmasına neden hiç itiraz etmiyorsunuz?

Kutsal kitabımız da böyle bir şahitlik var mı?

Haksız yollarla insanların mallarına el koymak yine en büyük günahlardan biridir. Bakın sizin de yaşadığınız bu kentte Van TV’ye kayyumla el konuldu.

Çıkıp bu haramdır, İslamiyette günahtır bunu kabul edemeyiz dediniz mi?

İslamiyette yalnızca içki ve eğlence mi yasak zannediyorsunuz,
ya da İslamiyet’i işinize geldiği gibi mi yorumluyorsunuz.

Yine Kuran-ı Kerim'de 'Gösteriş yapmak haramdır'

Diyanet İşleri Başkanı bir trilyonluk Mercedese bindiğinde gösteriş olmuyor mu? Bir festivale gösterdiğiniz tepkiyi ona da gösterseydiniz keşke.

Bu saydıklarıma karşı çıkın, hepimiz sizi alkışlayacağız.

Algılarınız sadece içki ile mi sınırlı. Bu kadar basit bir mevzu mu sizi dünyada fikir sahibi yapan. Sorun iki tane bira mı?

Kuran-ı Kerim’de içki ve eğlence dışında haram, günah yok mu?

Var var olmasına da diğerlerini siz yaptığınız için çaktırmamaya çalışıyorsunuz. 'İçki içmem ama tüm diğer günahları işleyebilirim' kurnazlığını bir kenara bırakın ve samimi olun artık.

İşimize geldiği kadar Müslümanız diyorsanız onu bilemem.

Velhasıl, bu kadar günaha, harama sessiz kalıp ta bir festivale gösterdiğiniz sözde dindar refleksleriniz hiç samimi değil ve siz de hiç samimi değilsiniz.

İnanın en dindar Müslümanlar bile sizi samimi bulmuyor ve güvenmiyor.