Kürt Siyasetçi Hüseyin Yılmaz HDP'nin yeni dönem politikasını ve yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Yılmaz, " HDP milyonların umududur, bize düşen umudu büyütmektir" dedi.

Bir önceki dönem HDP Eş Genel Başkanlığını yapan Sayın Selahattin Demirtaş, HDP’ye yönelik bazı eleştirilerde bulundu. Sayın Demirtaş eleştiride bulunabilir ancak bunun basın üzerinden yapmaması gerekiyor. Özeleştiri elbette HDP’nin yürüttüğü mücadelenin temel ilkelerindendir ancak basın yayın organları üzerinden yürütülen tartışmaların yarattığı sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda bu yönlü tartışmalara son verilmesi gerektiğini düşünüyorum.


HDP’nin Kurulları içinde herkes özeleştirisini verir. Eş Genel Başkan Sayın Sezai Temelli’nin ‘Özeleştiri vermeyiz’ şeklinde ki değerlendirmesi de eksik bir değerlendirme oldu. Dolayısıyla iki yanlış bir doğru etmez. Basın Yayın Organları üzerinden tartışma yürütmek mücadelemize ivme kazandırmaz aksine zarar verir. Ayrıca HDP içinde geri adım atmak diye bir şey olmaz. HDP bir ilke ve disiplin hareketidir. Dolayısıyla HDP’de görev alan arkadaşlar parti işleyişi dışına çıkmadan çalışmalarını sürdürmelidir. Bütün bunların yanında HDP bir halk hareketidir ve tarihsel kökleri derindir. Herkesin sadece ve sadece kazanıma kilitlenmesi gerekiyor.

Dolayısıyla HDP ve genel mücadelenin sağlıklı işleyişi açısından eleştiri ve özeleştiri olmazsa olmazlarımızdan biridir. Mücadeleye zarar verecek konu ve tartışmalardan özellikle kaçınmamız hepimizin faydasına olacaktır. Doğru olan tutum kendi içimizde yapmamız gerekenleri kamuoyunun önünde kim haklı, kim haksız şeklinde yaygınlaşması mümkün tartışmaların içine girmemektir.

Hele birilerini överek, birilerini emek sahibi olarak görmek, birilerini emeksiz olarak kategorize etmek… ‘Dün geldi bugün mirasa kondu’ şeklinde ki değerlendirmeler tıkatan anlayışlardır ve partimizin paradigmalarından bihaber anlayışların tutumudur.
Samimi ve sahici bir pratiğin içinde olmamız gereken bir sürecin içindeyiz. Bu süreçte birbirimize tutunarak nihai kazanımlara ulaşabiliriz. Bizi biz yapan temel ilkelerimizden biri yoldaşlıktır. Yoldaşlık hukukumuz çerçevesinde partimizi daha ileri nasıl taşıyabiliriz? Hepimizin birincil görevi bu tartışmayı yürütmektir.

Bunun yerine kişiler üzerinden politika üretmenin yıpratmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceğini özellikle belirtmek isterim.
Unutmayalım ki, milyonlarca insanın umudu HDP’dir ve herkese düşen bu umudu büyütmek olmalıdır..

Editör: Haber Merkezi