Omurgasız sağ siyasetin yine kirli ve tarihi günlerinden bir günü yaşıyoruz. MHP ve Ak Parti ittifaklarını sonlandırmış gibi sözler sarf ediyorlar.

Aslında bu bir anlamda Ak Parti iktidarının devrildiği gibi gözükebilir fakat ben bunun ortak bir algı çalışması olduğunu düşünüyorum.

MHP mecliste kendi önergelerini bile Ak Partiye gibi şekillendirdiğini bugüne kadar gördük. Varlığını Ak Partiye dayandıran Bahçeli asla öyle dik durmayacaktır.

Bahçeli'nin Erdoğan’a, Erdoğan’nın’da Baçeli'ye iktidarları için ihtiyaçları var. Bu meclis aritmetiğinde vazgeçemezler bir birlerinden. Söylemler klasik Osmanlı Entrikasıdır.

Meselenin özü nettir ki, Ak Parti, Yerel belediye seçimlerinde Liberal demokrat ama en önemlisi Kürtlerin oyuyla alınan daha sonra Kayyumla işgal edilen HDP belediyelerini ele geçirme çabası.

Nettir ki tüm gücüyle DP’nin başarısızlığı için her şeyi denilecekler. Demeyin HDP’liler hazır buna. Bu artık o kadar kolay değil. Ben hazırım derseniz bu olabilir...

Ben bu seçimin özellikle Bölge, de çok daha zor ve çetin ama bir o kadar da önemli olacağını okuyorum. MHP’siz Ak Parti daha fazla karşılık bulacağını düşünüyor.

Peki, HDP ne yapmalı özellikle Mütedeyyin kesime dair, İnançlar çalışmasını önüne koymalı. Alan da çalışma yerine birliktelikle ev çalışmalarını yürütmeli. Yeniden eski bildik çalışmayı, yapmalı. En önemlisi kırılmış eski yöneticilerin partiye davet etmeli...

Sonuç olarak algı çalışmalarını tarifsiz en iyi uygulayan Ak Partinin bu sefer stratejisini anlamak zor görünmüyor.

Çözüm ise gerçekten yerel ayakları güçlü adaylar. Yine seçim geliyor ve bu sefer Muhalefet ve iktidar içinde çok zor olacak.
Editör: Haber Merkezi