KORKULARINIZ VARSA Faşizmin en büyük karakteristik özelliği korkudur! Korkaktır! Ödlektir! Mesela tek başına kavgaya girmez, kalabalık ve sürü halinde olmadığı sürece burnunu asla delikten çıkarmaz! O nedenle en büyük güç devleti arkalarına alarak kendilerine rahat bir alan yaratmaktır ve bu alanı zaten devlet verir! Çünkü devletin bir özelliği de baskıyı bir seçenek olarak terkisinde bulundurmasıdır ve bunu yapmak istediği zaman da eldeki hazır kuzucuk faşistlere baş vurur! İşte o zaman sen bak faşistin çalımına! Müthiş cesaretlenir, çünkü vurduğu ve kırdığının karşılığı yoktur! Yargılanamaz, sorgulanamaz! “ Ne yaptıysa devleti için yapmıştır!” E, devlette kuzucuğuna sahip çıkmakla mükelleftir! Modern devletler korku sınırlarını aşmıştır ve bir de bakıyorsunuz ki yabancı bir insan ülkelerinde bakan olmuş, vali olmuş, general olmuş! Sen kimsin, nesin diye soran olmamış ve sadece işini doğru yapıp yapmadığına bakarlar! Amerika bile bir siyahiyi Başkan seçti ve Amerika ne bölündü, ne de parçalandı! Bir ülke düşünün yüz yıllık bir cumhuriyet ve bu cumhuriyette hala Alevi Vali, Kaymakam, Emniyet Müdürü yok! Üstelik ülkedeki sayıları yirmi milyon! Peki neden? Nedeni gayet basit! Bu ülkenin temeli atılırken, ırk Türk, inanç Sünni mezhebinin Hanefi koluydu da ondan! Sonra çıkın hikaye okuyun ve deyin ki “ Türkiye Cumhuriyeti laik ve sosyal bir hukuk devletidir!” Dahası “ tüm vatandaşlar kanun karşısında eşittir!” gibi bir ibare var ki Vallahi beni bile göz yaşlarına boğuyor! Bu kadar eşitlik! Tüm bunlara baktığınızda yüz yıldır korkularını yenemeyen bir Cumhuriyet ve bu cumhuriyette bir türlü gelişip serpilemeyen bir halk profili! Bu böyle devam eder mi? Bence devam eder ve daha fazlasıyla! Çünkü korkudan tir tir titriyoruz! . .

 

KORKULARINIZ VARSA
Faşizmin en büyük karakteristik özelliği korkudur!
Korkaktır!
Ödlektir!
Mesela tek başına kavgaya girmez, kalabalık ve sürü halinde olmadığı sürece burnunu asla delikten çıkarmaz!
O nedenle en büyük güç devleti arkalarına alarak kendilerine rahat bir alan yaratmaktır ve bu alanı zaten devlet verir! Çünkü devletin bir özelliği de baskıyı bir seçenek olarak terkisinde bulundurmasıdır ve bunu yapmak istediği zaman da eldeki hazır kuzucuk faşistlere baş vurur!
İşte o zaman sen bak faşistin çalımına!
Müthiş cesaretlenir, çünkü vurduğu ve kırdığının karşılığı yoktur!
Yargılanamaz, sorgulanamaz!
“ Ne yaptıysa devleti için yapmıştır!”
E, devlette kuzucuğuna sahip çıkmakla mükelleftir!
Modern devletler korku sınırlarını aşmıştır ve bir de bakıyorsunuz ki yabancı bir insan ülkelerinde bakan olmuş, vali olmuş, general olmuş!
Sen kimsin, nesin diye soran olmamış ve sadece işini doğru yapıp yapmadığına bakarlar!
Amerika bile bir siyahiyi Başkan seçti ve Amerika ne bölündü, ne de parçalandı!
Bir ülke düşünün yüz yıllık bir cumhuriyet ve bu cumhuriyette hala Alevi Vali, Kaymakam, Emniyet Müdürü yok!
Üstelik ülkedeki sayıları yirmi milyon!
Peki neden?
Nedeni gayet basit!
Bu ülkenin temeli atılırken, ırk Türk, inanç Sünni mezhebinin Hanefi koluydu da ondan!
Sonra çıkın hikaye okuyun ve deyin ki “ Türkiye Cumhuriyeti laik ve sosyal bir hukuk devletidir!”
Dahası “ tüm vatandaşlar kanun karşısında eşittir!” gibi bir ibare var ki Vallahi beni bile göz yaşlarına boğuyor!
Bu kadar eşitlik!
Tüm bunlara baktığınızda yüz yıldır korkularını yenemeyen bir Cumhuriyet ve bu cumhuriyette bir türlü gelişip serpilemeyen bir halk profili!
Bu böyle devam eder mi?
Bence devam eder ve daha fazlasıyla!
Çünkü korkudan tir tir titriyoruz!