ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Koronavirüs üzerine doktora yapan ancak çalıştığı Gaziantep Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen Mustafa Ulaşlı, göreve iade edildiği haberlerini yalanladı. Sağlık Bakanı’nın Ulaşlı ile görüşmesi bekleniyor

Koronavirüs konusunda uzmanlığı olan ancak KHK ile ihraç edildiği için çalışmayan Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı’nın göreve iade edildiği ile ilgili haberlere hem Ulaşlı’dan hem HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan yalanlama geldi.

Independent Türkçe’ye konuşan Ulaşlı, iadesinin söz konusu olmadığının altını çizerek pazartesi kendisiyle irtibat kurulacağını aktardı.

FETÖ iddasıyla Gaziantep Üniversitesi’nden ihraç edildiğini ve hakkındaki soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığını ifaden eden Ulaşlı, Olağanüstü Hâl Komisyonu’na yaptığı iade başvurusunun da reddedildiğini söyledi. Ulaşlı, Twitter hesabından da açıklama yaptı:










Doç.Dr. Mustafa ULAŞLI@DocDrMulasli








Göreve iade olmamla ilgili bazı yanlış bilgiler dolaşmakta. Bana göreve iademle ilgili olarak bir tebligat yapılmadı. Yapılan haberler ve atılan twittler doğru degildir









1.999 kişi bunun hakkında konuşuyor
















Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ulaşlı’nın iade haberlerini yalanlayarak “Sayın Bakan, pazartesi hocayla görüşeceğini söylemişti” dedi.












Ömer Faruk Gergerlioğlu

@gergerliogluof









KHKlı Doç.Dr.Mustafa Ulaşlı hocanın iade edildiği haberleri doğru değil!


Mustafa hoca'yla konuştum,kendisine iletilen böyle bir haber yok

Tabii ki toplumun dileği iade edilmesidir ama böyle bir karar yok kriterimiz doğru haberdir

Sn.Bakan p.tesi hocayla görüşeceğini söylemişti






987 kişi bunun hakkında konuşuyor
















Ulaşlı, 17 Mart’ta Twitter’dan yaptığı açıklamada koronavirüs ile ilgili doktora çalışmasına sahip tek akademisyen olabileceğini, üç yıl ABD’de, dört yıl Hollanda’da araştırma yaptığını söyleyerek, Sağlık ve Adalet bakanlıklarında “Mahkemede aklanmama rağmen iade edilmedim. Görev verilirse hazırım" çağrısını yapmıştı.










Doç.Dr. Mustafa ULAŞLI@DocDrMulasli








Türkiye de Coronavirus üzerine doktora yapmış belki de tek kişiyim. Hukuki olarak aklanmama rağmen 3,5 yıldır KHK mağduru olarak atıl bir kenarda tutulmam ülke adına insanlık adına bir kayıp değil mi sizce? Bu yanlışdan ne zaman dönülecek acaba @drfahrettinkoca, @fatihportakal






Resmi Twitter'da görüntüle










421 kişi bunun hakkında konuşuyor
















Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:












Ömer Faruk Gergerlioğlu

@gergerliogluof









Sn. @drfahrettinkoca ile görüştüm. Corona konusunda aşı üretebilecek KHKlı Doç.Mustafa Ulaşlı'nın,atıl durumda olan binlerce KHKlı, güvenlik sorşt. için aylardır bekleyen sağlık emekçisinin hizmet vermesi gerektiğini hatırlattım. Ulaşlı'yla görüşülecek,diğer konuların da farkında









2.837 kişi bunun hakkında konuşuyor







Editör: Haber Merkezi