VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Van’da şehrin işlek caddelerinden koyun sürüsünü geçirdiği gerekçesiyle Nedim Yiğiter isimli besiciye, 288 TL para cezası kesildi.


Van'da koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle günlerdir kapalı olan ve dün gece saatlerinden itibaren kontrollü olarak yaya ve araç trafiğine açılan kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ile Maraş caddelerinden koyun sürüsünü geçiren yurttaşa para cezası kesildi. Caddelerin trafiğe açılmasının ilk dakikalarında Nedim Yiğiter isimli besici, koyunlarını söz konusu caddelerden geçirerek, yoluna devam etti.


Olayı gören kayyımın atandığı İpekyolu Belediyesi’nin zabıta görevlileri, izinsiz hayvan sürüsünü şehir merkezine sokmak ve çevreyi kirletmek gerekçesiyle Yiğiter hakkında idari işlem için tespit tutanağı tuttu.


OLMAYAN TRAFİKTEN CEZA 


Söz konusu gece saatinde trafik olmamasına rağmen Yiğiter’e, Karayolları Trafik Kanunun 46/3 Maddesi’ne göre, “Hayvanları karayolları üzerinde trafiği engellemeyecek şekilde sürmek” gerekçesiyle 288 TL idari para cezası kesildi.

(MA)
Editör: Haber Merkezi