ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salgına karşı alınan tedbirler noktasında hükümete, "Kriz yönetimi, önleyici tedbirler ve ekonomik desteklerden sorumlu olan siyasi irade sınıfta kaldı” sözleriyle yüklendi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, koronavirüs (Kovid-19) salgını başlamasından sonra yapılan ilk Meclis grubu toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la “Damat” ifadesine gelen tepkilere "Çiçek Abbas" filminden replikle yanıt verdi.


Akşener, “Benim damada damat demem neden sorun oluyor. Çiçek Abbas’da İlyas Salman’ın dediği gibi ‘Mesela ne diyem Mahmut mu diyem” dedi.  Akşener, ayrıca Ayasofya önergelerinin AKP ve MHP tarafından reddedilmesiyle ilgili “Bu utanç size yeter” dedi. Akşener, gazeteciler Müyesser Yıldız ile İsmail Dükel’in tutuklanmasına da tepki gösterdi.


Salgın başladığından beri hükümeti defalarca uyardıklarını söyleyen Akşener, “Virüsle savaşta sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımız büyük bir başarı gösterirken, kriz yönetimi, önleyici tedbirler ve ekonomik desteklerden sorumlu olan, siyasi irade sınıfta kaldı” dedi.


ERDOĞAN’A SESLENDİ


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenen Akşener, şöyle konuştu: “Normale dönüş süreci, hastalığa dönüş süreci haline gelmesin! Bilim kurulunun önerilerini harfiyen uygulayın. Milletimizin sağlığı yerine, kendi önceliklerinize göre atacağınız aceleci adımlar,  milletçe gösterdiğimiz büyük çabanın getirdiği kazanımları kaybettirmesin. Sayın Erdoğan; Bu düzenle memleketin uçuruma sürüklendiğini anla artık. Demokrasi olmadan ekonomik kalkınma olmayacağını anla artık. Hukuk olmadan Türkiye’nin uçmayacağını anla artık. Milletin sesini duymadan hizmet olmayacağını anla artık. Ama anlamıyorsun.”


‘KAZANAN MÜTEAHHİTLER OLDU’


Akşener, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Sayın Erdoğan ve damadının bütün derdi aman ekonomi konuşmayalım. Milletimizin derdi bu iktidarın gündeminde yok, bu iktidarın milletimize verebileceği hiçbir şey yok. Aziz milletim siz Erdoğan’ı seçtiniz o kendi yandaşlarını kolladı. Mesele yalnızca pazara gitmek değil, fileyi doldurabilmektir. Kimse umudunu kaybetmesin, bu günler de geçecek. İktidar yarı yolda bıraksa da biz her zorluğu yeneriz. Bu sorumsuzlukları göstermek bizim vazifemiz. Doğru işleri de alkışlarız. Birçok konuda öneriler sunuyoruz, şöyle yaparsanız daha iyi olur diyoruz. Onların akıllarında Hazine ve Maliye Bakanı’na damat demem kalıyor. Kendisi söyledi en önemli meziyeti damat olmayı. Bütüncül bir plan var mı, tabii ki yok. Çünkü damadın inşaatla büyüyen bir ekonomi anlayışı var. İnşaatçılar kurtarılıyor. Yeni açıklanan paketle konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı. Burada kazanan müteahhitler oldu." ( MA)
Editör: Haber Merkezi