Prof. Dr. Yalçın Küçük Odatv'ye her hafta verdiği röportajın sonuncusunda 24 Haziran seçimlerin değerlendirdi.

Seçimden önce CHP'nin cumhunbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye oy vermeyeceğini açıklayan Küçük, İnce'nin Erdoğan'ı ziyaret edip "dertleştik" demesini eleştirmişti.

Yalçın Küçük bu kez İnce'nin seçim sonuçlarını kabul ederek "hile yok" demesini eleştirdi. Kılıçdaroğ'nun seçimden sonra İnce'nin aksine Erdoğan'ı kutlamayarak seçimin meşruiyetini tartışmaya açtığını belirten Küçük, "Ben İnce’nin akepe’li olduğunu hep söyledim. Bu vesileyle de söyledim; adam Tayyip Beyle görüşmeye gitti, Tayyip Bey, “Gel gel, benim partime gel” dedi, adam partiye gitti. Ben size sorayım; bu adam İnce midir, Kalın mıdır, bir de akepe’nin Kalın’ı var, İnce’yle Kalın, bunlar birbirinin aynı. Buna Tayyip Bey devamlı ne dedi, hatırlıyor musun? “Çırak” dedi. O bir akepe’nin çırağıdır. Bunu kastetti, o da oraya geldi" dedi.

Yalçın Küçük’ün B. Sadık Albayrak’ın sorularına verdiği cevaplar özle şöyle:

B. Sadık Albayrak: Yalçın Hocam, 2014’te yapılan seçimden sonra 30 Mart Tezleri başlığıyla o seçimleri “End of the Elections”, Seçimlerin Sonu olarak nitelemiştiniz. Buna “Seçimleri bitiren seçim”, demiştiniz. Şöyle yazmıştınız: “Bundan böyle her seçimin sonucu aynıdır. Bundan böyle seçim yapmak anlamsızdır. Ahmaklara uygundur; şimdi seçmenin yarısı morg’dadırlar ve morg hayatı yaşıyorlar.” Dört yıl önce bunları söylediniz. Akepe’ye oy veren seçmenlere morgdadırlar dediniz. Şimdiki seçim de sizin bu saptamanızı doğruluyor diyebilir miyiz? Benzer bir sonucu yine aldık…

Yalçın Küçük: Bunları söylemiş olduğumdan son derece memnunum. “Seçimler bitmiştir” dedim. Bunun doğruluğunu aşağı yukarı herkes teyit ediyor. Yani “Diktatorya” diyor. CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu “diktatorya” diyor. Çok daha önemlisi, “Niye gideceğim tebrik edeceğim Tayyip Beyi” dedi. Bununla teyit ediyor. Birinci nokta bu. Burada şunu da söyleyelim; Kılıçdaroğlu bir şekilde bu seçimleri saymıyor. CHP’nin başında olan insan bunu saymıyor. “Gitmem; neyi tebrik edeceğim” diyor. Buna mukabil, CHP’de kaçıncı adam olduğunu bilmiyorum ama bana göre meçhul bir adam, İnce denilen bir adam, “Olur mu?” diyor, “arada yüzde 10 fark var. Burada bir hile olmaz” diyor. Müthiş bir seçim uzmanı… Bu seçimleri yüceltiyor.

B. Sadık Albayrak: Hocam, burada şunu söyleyebilir miyiz? Bütün toplum, Akepe’ye oy verenlerin dışında hemen herkes hile yapıldığını düşünüyor. Fakat İnce tersini savunuyor. Üstelik de seçimlerin ikinci tura kalması için arada çok az fark var. Tayyip Erdoğan’ın oyu 600 bin az olsaydı seçimler ikinci tura kalacaktı. Muharrem İnce, yaptığı basın toplantısında kendisiyle onun arasındaki farkı ön plana çıkartarak bu seçimlere meşruiyet sağlamak istedi. Bunu böyle yorumlayabilir miyiz?  

Yalçın Küçük: Daha fazla yorumlamamız lazım; bu konuya gireceğiz. Bu dönemdeki son mülakatımız; şimdiye kadar böyle yaptık, artık bundan sonra mutlaka televizyonda ve görüntülü olarak yapmamız lazım. Birtakım şeyleri de söylememiz lazım. Böyle siz çok hayretler içindesiniz ama benim daha önce söylediklerimi unutmuş görünüyorsunuz. Ben İnce’nin akepe’li olduğunu hep söyledim. Bu vesileyle de söyledim; adam Tayyip Beyle görüşmeye gitti, Tayyip Bey, “Gel gel, benim partime gel” dedi, adam partiye gitti. “Öyle sarayda falan olmaz, sen kimsin ki, gel gel, partiye gel” dedi. O, partiye gitti. Ben size sorayım; bu adam İnce midir, Kalın mıdır, bir de akepe’nin Kalın’ı var, İnce’yle Kalın, bunlar birbirinin aynı. Buna Tayyip Bey devamlı ne dedi, hatırlıyor musun? “Çırak” dedi. O bir akepe’nin çırağıdır. Bunu kastetti, o da oraya geldi.

B. Sadık Albayrak: Siz bu kitlelerde yaratılan heyecanı gerçek bulmuyorsunuz…

Yalçın Küçük: Heyecan Sözcü’de ve öbüründe yaratıldı. Onu görüyoruz, heyecan oya mı geçti? Sözcü’den başka gazete okumadan böyle şeyleri nereden çıkartıyorsunuz? Heyecan mı? Üç sütun üzerine veriyordu her şeyi. İnce… Benim arkadaşlarım bana, “Hocam, siz, Muharrem İnce’nin Yakubi olduğunu yazdınız, bize söylediniz,” diyor. Yani Sabetayist tarikatlardan birinden olduğunu söylemişim ben. 3 yıl öğretmenlik yapmış bu adam. Onun dışında tüccardır bu adam, dershane tüccarı. Bol para kazanmış. O da nerede okumuş? Ben imam hatipte okumuş dedim. O da beni, “Hayır, imam hatipten mezun olmadım, ben meslek lisesinden mezun oldum” diyerek doğruladı. Kimle ortak olmuş; Gülerce ile ortaklık yapmış. Bana cevap veriyor, bir yıl ortaklık yapmış Gülerce’yle. Bir yıl olmakla utan! Gülerce akepe’nin en önemli adamı. Onu da televizyonlarda bana karşı teyit etti. Ben onun bir yıl olduğuna niye inanayım? İkisi de Yalovalı. Demek ki bu adam Yalova’da dershaneci ve milletvekiliymiş. Ben şimdi bu adamın ne olduğunu söyleyeyim. Bizim dilimizde bu adam için çok güzel bir söz vardır; bu tür adamlar Yalova kaymakamıdır. O memleketin başına, yüksek yerlere gelmiş benim arkadaşlarım, bu Yalova kaymakamına baka baka, CHP bir lider buluyor diye seviniyorlar. CHP’ye de pek layık. Onlar için lider kaymakamdan farklı değildir. Benim önümde Baykal’ın Kılıçdaroğlu’na bakarken bir resmi var, ama gösteremiyorum. Bu resmi görmelisiniz. Baykal’ın neye baktığını anlayamıyoruz.

B. Sadık Albayrak: Siz Muharrem İnce’nin Erdoğan tarafından desteklendiğini mi söylüyorsunuz?

Yalçın Küçük: Siz benim söylediklerimi bana söylüyorsunuz. Bu işler Tayyip Erdoğan’la beraber yapılmıştır. İnce’ye kendi adayı gibi baktılar. Çırak diye baktılar. Tabii, öyle oldu. İnce’nin seçimlerini akepe yönetti, o da bunlara gitti teşekkür etti. Ne dedi; “Yüzde on fark kapanmaz, doğrudur bu”, dedi. CHP var, onların birtakım kurulları var, onların bazı iddiaları var; doğru değil dediler. Böyle bir seçim olmaz, utanmak lazım bundan. Böyle bir aday olmaz, utanmak lazım. Tekrar ediyorum. Böyle bir aday olmaz, hangi partiden olduğu belli değil. Ama ben bunun akepe’den olduğunu söyledim. Yakında da arkadaşlarım söyledi, Yakubi, Sabetayist tarikattan. Bu adam, kendisi de teyit etti, 3 yıl öğretmenlik yapmış. Hiçbir sözü doğru olmayan bir adam.
Editör: Haber Merkezi