ŞIRNAK - İzmir'de katledilen Deniz Poyraz'ın ismini yaşatmak için bebeğine veren Ayşe Cin, “Bugün bir Deniz katledildi ama yeni Denizler büyütüyoruz. Bizler birlikte Deniz’in mücadelesini büyüteceğiz ve sürdüreceğiz” dedi. 

İzmir’de 17 Haziran günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü’nü basan ve daha önce Suriye’de çektirdiği silahlı fotoğrafları ortaya çıkan Onur Gencer isimli faşist, HDP çalışanı Deniz Poyraz’ı katletti. Fehime Poyraz’ın dik duruşu ve kızı için söylediği “Bir deniz gider bin Deniz gelir” sözü hafızalara kazınırken, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Deniz’in katledildiği gün doğan bebeğe “Deniz Poyraz” adı verildi.

‘Deniz’in mücadelesini büyüteceğiz’

Küçük Deniz Poyraz’ın annesi Ayşe Cin, yaşanan saldırı ve katliamdan çok etkilendiğini vurgulayarak, artık Denizlerin katledilmesini istemediğini söyledi. Ayşe, “Kızımın ismini Arya koyacaktım. Ama Deniz’in katledildiği gün kızım dünyaya geldi. Ve biz de kızımın ismini ‘Deniz Poyraz’ koyduk. Bir kadın katledildi ve bunun çok etkisinde kaldım. Artık kadınlar katledilmesin. Bugün bir Deniz katledildi ama yeni Denizler büyütüyoruz. Bizler Deniz’e sahip çıkacağız ve ismini her zaman anacağız. Kadın katliamlarına, şiddetine ve ırkçılığa karşı olduğum için de kızımın isminin bu olmasını istedim. Deniz’i yaşatmak ve ismini anmak için kızımın ismini Deniz Poyraz koyduk.  Aynı zamanda Deniz’in ailesine umut olması için kızımın ismini Deniz Poyraz koyduk. Deniz’in annesi bilsin ki ‘bir Deniz yaşıyor’ ve kızım da onun çocuğudur. Bizler birlikte Deniz’in mücadelesini büyüteceğiz ve sürdüreceğiz” dedi. (JINNEWS)

Editör: Haber Merkezi