ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gazeteniz Yeni Yaşam, 25 Mayıs 2018 Cuma günü yola çıkmıştı. Böylece ikinci yılımızı doldurdu ve üçüncü yılına bir adım atmış bulunuyor.

Yeni Yaşam Gazetesi Etitör; "Yeni bir ekiple, yeni bir heyecanla yola çıktık; ancak bir gazeteyi kurmak için belki biraz da acele etmemiz gerekmişti. Çünkü önümüzde şaibeli bir referandumun sonucu olarak halka dayatılmış olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için seçimler vardı. Nitekim, dikkatler rolünü oynama konusunda kuşkuların olduğu parlamentodan çok cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olacaktı.










Neredeyse oyların sayımına geçileceği bir sırada YSK’nin aldığı bir kararla mühürsüz zarflardaki oyların da geçerli sayıldığı ve bu arada nelerin ayarlandığının bilinemediği bir referandumda ülke, 150 yıldır sürdürdüğü parlamenter sistemi bırakıp, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçirilmişti. Bu konuda yapılması gereken binlerce yasa düzenlemesinin neredeyse hiçbiri yapılmadan bir baskın seçimle, söz konusu yeni sistem, sandık sonuçlarıyla meşrulaştırılmak istendi.









İşte böylesi bir gidişatla ilgili haberleri bir an önce sizlere ulaştırabilmek için alelacele yayına başladık. 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar olan sadece bir aylık sürede, olup biteni sizlere olabildiğince ulaştırmaya çalıştık. Seçimler sonrasında ise Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için ABD’nin yaptığı baskıyla AKP iktidarının ekonomideki çöküşünü sizlere aktardık.

AKP’nin 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimlerine nasıl hazırlandığını ve koalisyon ortağı MHP dışındaki diğer tüm partilere nasıl düşmanca davrandığının haberlerini yaptık. Kendi belediye başkanlıklarını yeniden kazanmayı başaran HDP’nin yerel seçimlerde, demokrasiye bir şans vermek için büyükşehirlerde CHP’nin belediye başkan adaylarını desteklemesi ardından çıkan sonuçları, yani belli başlı tüm büyükşehirlerde AKP’nin yıllar sonra ilk kez devrilmesini siz okurlarımıza ilettik.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmeyi bir türlü hazmedemeyen AKP’nin YSK eliyle gerçekleştirdiği darbe sayesinde yeniden yapılan seçimleri, bu kez bozguna uğrayarak kaybetmesini haberleştirdik. Tüm bu yenilgilerin acısını HDP’li belediyelere yeniden kayyum atayarak çıkarmaya çalışan AKP’nin meşruiyetini artık kaybedişinin haberlerini sizlere aktardık.

Özelleştirmek için doğru dürüst kamu yatırımı kalmayan, eskisi kadar kolayca dışarıdan kredi bulamayan AKP iktidarı, ekonomi çarkını döndürmekte zorlanırken, bir de tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisiyle karşılaştı. Türkiye’de insanlar, üç aydır gönüllü olarak ya da zaman zaman zorla evlerinde tutuluyorlar. Geçimlerini ancak günlük kazançlarla sağlayabilenler, büyük bir yoksulluk felaketi içindeler. Bu arada, AKP’nin yağmacı düzeni ise -hızlanarak- tıkır tıkır işliyor.

Diğer yandan tüm toplumsal kesimlerin, renklerin sesi olamaya çalıştık. Hayatın tüm renklerinin Yen Yaşam’a adım atması için haberlerimizle güç vermeye çalıştık. Halkların, kadının, çocuğun, gencin, emekçinin, halkların, doğanın, kültürün sesi olmaya çalıştık. Kim nerde ezildiyse orda olduk. Böylece Yeni Yaşam 2. yaşına ayak basarken, devasa bir mirası bize bırakan Apê Musa 100. yaşına girdi. Onun yeni doğan çocuğu olduk. Önce emekledik, şimdi adım adım yürüyoruz.

Böylesi koşulların nedenini bulabilmenizi sağlayan, bu iktidarın neden olduğu ekonomik çöküşten çıkışın yollarını da tarif eden makale ve haberleri sizlere iki yıldır iletmeye çalıştık. Sizin ilginiz devam ettikçe de, ödenmesi gereken bedelleri de göze alarak, gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, cezaevinde bulunan Genel Yayın Yönetmeni’miz Mehmet Ferhat Çelik ve Yazıişleri Müdürü’müz Aydın Keser’e selamlarımızı iletiyoruz!

( Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi )
Editör: Haber Merkezi