DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kürt Dil Platformu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında “Dilimiz kimliğimizdir, dilimiz varlığımızdır” konferansı düzenleyecek.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Platforma Demokrata Kurdistan (PDK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi -Türkiye (PDK-T), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur) ve Azadi Partisi’nin içinde yer aldığı Kürt Dil Platformu, 22 Şubat’ta “Dilimiz kimliğimizdir, dilimiz varlığımızdır” konferansı düzenleyecek. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 2000 yılında ilan ettiği "21 Şubat Dünya Anadil Günü" programı kapsamında düzenlenecek konferans Diyarbakır'daki Demir Otel’de saat 09.30’da başlayacak ve akşam saat 18.00’a kadar devam edecek.


YARIN AÇIKLAMA YAPACAK


Konferansta, DBP İl yöneticisi Hayrettin Altun “Dil ve Eğitim”, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek “Dil ve Halk”, Platform sözcüsü Şerefxan Cizîrî “Dil ve Aydınlık”, PSK’den Hasan Dağtekin ise “Dil ve Resmiyet” konularında sunumlar gerçekleştirecek.


Kürt Dil Platformu, ayrıca yarın saat 11.00’da da Demir Otel’de Kürt dili üzerindeki baskılara ilişkin basın açıklaması yapacak.


‘ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ’


Konferansa ilişkin konuşan platform yöneticilerinden İrfan Soner, konferansta Kürtçe önündeki engelleri ve buna karşı ne yapılacağına dair tartışmalar yürüteceklerini belirtti. Tartışmaların sonucunda kimi kararlar alacaklarını kaydeden Soner, Kürtçenin gelişimi için uluslararası alanda çalışma yürüteceklerini ifade etti. Soner, konferansın amaçlarından birinin de uluslararası alandaki çalışmanın önünü açma olduğuna işaret ederek, konferansa katılım çağrısında bulundu.

(MA)
Editör: Haber Merkezi