Necdet’ten Siyasetçi, Takva’dan Başkan olmaz

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir zamanlar Van’da Aydın Nezih Doğan adında bir Vali varmış. DBP Milletvekili Özdal Üçer ve STK temsilcileri ile makamında bir görüşme yapmaktadır.

Vali Nezih Doğan, gelen heyete Kobane'ye yardım adı altında bazı kişilerin esnaftan haraç aldığına dair ciddi duyumlar aldıklarını söyler.

DBP Milletvekili Üçer'de bu iddianın asılsız olduğunu söyleyince Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 'Bakın şimdi Van-TSO Başkanımız Necdet Takva'yı arayacağım ve telefonun sesini de açacağım. İyi dinleyin' der...

Vali : Necdet Bey Kobanê için yardım adı altında esnaftan haraç alındığı söyleniyor. Bu konuda size ulaşan bir bilgi var mı?
Takva : Kesinlikle doğru Sayın Valim. Kobaneye yardım adı altında esnafımızdan haraç toplanıyor.

Vali yüzünde haklı çıkmanın verdiği tebessümle telefon kapatır ve heyete döner : Necdet Bey’in neler söylediğini siz de duydunuz. Gereken hukuki işlemler muhakkak yapılacaktır.

Yıl : 2015... 6-7-8 Ekim Kobanê olayları için İçişleri Bakanlığının gönderdiği Mülkiye Müfettişleri inceleme yapmaktadır. Mülkiye Müfettişlerinin görüştüğü kişilerden biri ise Van TSO Başkanı Necdet Takva’dır. Mülkiye müfettişleri ve Takva göz göze gelir.

Kendisine sadece bir soru sorulur… Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, çıkan olaylar sırasında gerekenleri yaptı mı?

Takva, "Biz olaylar sırasında belediyeden hiçbir müdahale görmedik. Ne itfaiye ne temizlik ne de ulaşım hizmeti verilmedi. Esnafımız ve işadamlarımız çaresiz ve tek başlarına bırakıldılar. " diyerek önüne konulan ifadeyi imzalar.

Yıl 2016 ve bu ifade nedeniyle Bekir Kaya tutuklanır… 2017 yılında ise Bekir Kaya’nın duruşmaları görülmeye başlanınca Necdet Takva’nın Kaya aleyhine Mülkiye Müfettişlerine ifade verdiği ortaya çıkar. Takva verdiği ifadeyi inkar edemez ve mahkemede ‘Okumadan imzaladım’ diyerek kendini savunur.

İçinde bulunduğumuz 2018 yılının Aralık ayında Van halkı duyduğu haberle sarsılır...

Necdet Takva, Cumhurbaşkanın huzuruna çıkmış, Allah sizi başımızdan eksik etmesin siz beni taktim ettinizse başka türlüsünün olmasına imkan mı var efendimiz?… diyordu.

Twitter hesaplarında AKP hükümetine ‘hırsız’, 'Yaşlı Kürt amcaya işkence eden AKP'lileri evime almam' diyen Necdet Takva, AKP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Takva, yarın bu twittler için ‘Okumadan paylaştım’…‘Vali Beyin şaka yaptığını sanmıştım o yüzden haraç alıyorlar dedim' diyebilir.

31 Mart'ta seçimi kaybettikten sonra 'Yakama bir rozet taktılar, Önüme bir kağıt koydular, adaylık başvurusu olduğunu bilmiyordum okumadan imzaladım' derse şaşırmam.

‘Adımın Necdet, soyadımın Takva olduğunu bilmiyordum’ dese ne yapacağız.

Hele birde belediye başkanı olduğunu düşünün...İhale dosyalarını okumadan imza atarsa battık.

İmza atma hastalığı var galiba.Baksanıza önüne gelen her şeyi imzalıyor.

Van TSO'yu bunca yıl nasıl yönetmiş...Şaşırmamak elde değil.

Sonuç itibariyle Takva ne derse desin… Van halkı ‘İstemezük’ diye bağırıyor!

Takva’nın Van’da seçim kazanacağını düşünmek ham hayal olduğu gibi, ondan kurtarıcı yaratma çabası ise boş bir hayal.

Neyzen Teyfik’ten bir alıntıyla bitirelim.

Kime sorduysam seni , her şeyi dediler ama hiç iyidir demediler / Künyeni öğrenmek için partine ettim telefon/ Bizdeki kayda göre o şimdi başkan dediler.
Editör: Haber Merkezi