ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  - Kürt sanatçı Şivan Perwer, Êzidîlere dönük ifadelerinin doğru anlaşılmadığını belirterek, “Bazı uygulamaların bize acı verdiğini ve bunların bizde olmaması gerektiğini söyledim. Eğer birilerini kırdıysam özür dilerim. Êzidîler bizim gözümüz ve ışığımız” dedi.

 

https://youtu.be/CCEdlk3vBqw

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ve Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) geçtiğimiz günlerde ortak düzenlediği Dengê Hunerê (Sanatın Sesi) programında Êzidîlere yönelik kullandığı ve tepkilere neden olan ifadeleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama, Perwer'in sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.


'ÊZIDÎLER GÖZÜMÜZ VE IŞIĞIMIZ’


Êzidîlerin tarih boyunca birçok acı yaşadıklarını ve haksızlıkla karşı karşı kaldıklarına dikkati çeken Perwer, "Êzidîler bizim tarihimizdir. Onların acısı bizim acımızdır" dedi. Kendisinin asla bir topluluğa ve dine mensup kişilere "faşist" demeyeceğinin altını çizen Perwer, şu ifadeleri kullandı: “Buna benim hakkım yok. Niyet kötü değildi. Yalnız üslupta söylediklerim doğru anlaşılmadı. Ben sadece bazı uygulamaların bize acı verdiğini söyledim ve bu uygulamaların bizde olmaması gerektiğini söyledim. Birbirimizin değerini bilelim. Sosyal medya hesapları üzerinden birçok şeyi karıştırdılar. Rica ederim. Biz birbirimize tolerans göstermeliyiz. Yanlışlarımızı ayırmalıyız. Saldırmak iyi bir şey değil. Eğer birileri kırdıysam onlardan özür dilerim. Êzidîler çok acı yaşadı. Onlar bizim gözümüz ve ışığımız. Biz Êzidîyiz, Müslümanız, Aleviyiz, Yaresanız... Birlik olalım. Benim meselem bu.”
Editör: Haber Merkezi