MARDİN/KIZILTEPE  ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HABER (MA) GÖRÜNTÜ  VE FOTAĞRAF HAMZA ÖZKAN 

TÜRK: DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SEÇİMİDİR

Kısa bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirterek, Kürt halkının, demokrasiye inanların ve emekçilerin özgürleştiği bir tarihi günle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. “Bu seçim, değişim ve dönüşümün olacağı, demokrasinin tekrardan bu coğrafyada hakim olacağı bir seçim olacaktır” diyen Türk, şöyle devam etti: “Kazanacağız. Gelecek bizim elimizdedir. Sandıklara giderek kendimize oy verirsek, oyumuzu özgürlük ve barış için kullanırsak, bu düzeni değiştirebiliriz. 24 Haziran sadece bir seçim değil; özgür geleceğimizi belirleyecek bir seçim ve irade beyanıdır. Bu seçim diline sahip çıkma seçimidir.”



Türk’ün konuşmasının ardından HDP’nin kentten milletvekili adaylar alkışlar eşliğinde yurttaşları selamladı.

BULDAN: İNKARA KARŞI HEP DİRENDİK

Daha sonra, “Jin, jiyan, azadî” sloganları eşliğinde konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise, Mardin’deki inanç ve kültür zenginliğine değindi. Mardin’in tıpkı HDP gibi olduğunu vurgulayan Buldan, 24 Haziran’ın zulmün ve baskının son bulacağı bir gün olacağının altını çizdi. “24 Haziran tarihi mazlumların ve zalimlerin yarışacağı bir gün olacaktır” diyen Buldan, AKP’nin 16 yıldır ülkeyi adaletsiz bir şekilde yönettiğini söyledi. Ülkeyi yönetenler karşısında sürekli direndiklerini vurgulayan Buldan, “Geçmişte bizi inkar ettiler. Şimdi de inkar ediyorlar. Kürtleri inkar eden bir iktidarın bu ülkeye vereceği hiçbir şey yoktur” dedi.

‘HESAP SORACAĞIZ’

Özgürlük mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Buldan, “Bu coğrafyada yaşanan acıların ve ödenen hesapların haddi hesabı yoktur. Kürt halkı, Mehmet Sincarların ve Musa Anter’in arkadaşları olarak direnen ve direnmesini bilen bir halktır. Bizim seçtiklerimizi cezaevlerine koydular, görevden aldılar ve kayyumlar atadılar. Kayyumlar, Kürt halkının bütün değerlerine hakaret etti. Uğur Kaymaz’ın büstünü kaldırdılar. Bütün bunların hesabını sandıkta soracağız” ifadelerini kullandı.

'YETERKİ KARARLI OLALIM'

24 Haziran seçiminin Türkiye halklarının kaderini belirleyecek bir seçim olduğunu söyleyen Buldan, Mardin halkından sandık başına giderken iyi düşünmesi gerektiğine işaret etti. “Hiç kimsenin gücü bu halkı inkar etmeye yetmeyecektir” diyen Buldan, şöyle devam etti: “Yeter ki kararlı olalım. Bu ülkeye huzuru, özgürlüğü, adaleti getirecek olan tek bir cumhurbaşkanı adayı var. O da Selahattin Demirtaş’tır. Bu yüzden bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a.”

Buldan’ın bu sözleri karşısında kitle sık sık “Selo Başkan” sloganı attı. Buldan konuşmasının sonunda ise, Mardin halkının partisinin 6 adayını da Meclis’e göndereceğini kaydetti. Buldan daha sonra akşamki program için Nusaybin’e hareket etti.
Editör: Haber Merkezi