HABER MERKEZİ- Kürt PEN üyesi yazar Meral Şimşek, 29 Haziran’da Türkiye’den Yunanistan’a geçerken Yunanistan polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı ve çıplak aramaya maruz kaldı.

Kürt PEN üyesi yazar Meral Şimşek, 29 Haziran’da Türkiye’den Yunanistan’a geçerken Yunanistan polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındığını ve yanındaki Suriyeli kadın ile çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı.

Yunanistan polisine, Türkiye’de “propaganda” ve “örgüt üyesi” olmak iddiasıyla davası olduğunu ve PEN üyesi olduğunu belirtmesine rağmen saatlerce darp edilen Şimşek, Yunanistan polisinin hem kendisini hem de beraber gözaltına alındığı Suriyeli Dicle isimli kadını taciz ettiğini söyledi.

Şimşek ayrıca polisin yanlarında bulunan bilgisayar, cep telefonu ve yüksek miktardaki paraya el koyduğunu ve yaklaşık 24 saat sonra yanındaki kadın ile Meriç'in sularına atıldığını belirtti.

Ulusal ve uluslararası edebiyat ödüllerine sahip önemli yazarlar arasında bulunan Şimşek, İpsala’da kıyıya çıktıklarında “yurtdışına çıkış yasağını ihlal ettiği” gerekçesiyle tutuklandı. Şimşek, 8 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. (MA)

Editör: Haber Merkezi