BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; 2014 yılında internet haberciliğiyle yayın hayatına başlayan Jiyan Haber Sitesi artık Jiyan Haber Gazetesi ismiyle 28 Mayıs itibariyle okuyucuyla buluştu.  Batman'da yerel basında arasında iki dili Kürtçe- Türkçe  yayın hayata başlayan tek gazetedir. Aynı zamanda çalışan emekçilerin bir çoğu kadındır. www.otekileringundemi.com olarak dayanışmak amacıyla Jiyan Haber Gazetesini ziyaret ederek kendilerine başarıların devamını diledik.



Jiyan Haber Gazetesinin basın emekçi arkadaşlara Gazetenin amacını sorduk;  “Jiyan” yani “Yaşam” ismiyle başladığımız bu yolda elbet te her an bizim için bir öğrenme alanı oldu. Biz, Yaşam’ı olduğu gibi, aslından koparmadan, ismiyle, sesiyle ve rengiyle varlığını sürdürmenin değerli birşey olduğunun farkında olarak Gazetecilik yapmayı deneyimledik. Bu deneyimi, evrensel ve ahlaki basın ilkelerini gözeterek, cinsiyetçilik, türcülük, hedef gösterme ile nefret dilinden kaçınırken, haber dilimizde ise kadın bilinciyle hareket etmeye ve doğru ile objektif olmayı sürdüreceğiz.

Bununla beraber her koşulda Gazetecilik yapmaktan vazgeçmeme ilkesini kendimize yol ve yöntem olarak görme çabası içinde olacağımızın sözünü sizlere vermekle beraber, yaşamdan yana ve yaşamın kendisiyle birlikte var ettiği tüm değerleri bir bütün olarak ele alarak habercilik yapmanın adımını Jiyan Haber Gazetesi ile birleştirerek okuyucuyla buluşturmuş bulunmaktayız. Bu yolda kararlı ve inançlı olacağız. Yine yaşam’ı odağına alan gazetecilik yapma inancımızı geliştirmenin öğrenmesi içinde olacağız. Bu aslında bizim için bir adım. Siz değerli okuyucularımız eleştirilerinizle, önerilerinizle ve dayanışmanızla katkı sağladığınızda adımın büyüyeceğini biliyoruz. Jiyan Haber Ekibi olarak bu ilk adımımızı Batman’da sürdüreceğiz. Özellikle bu adımımıza Batmanlı kadınların ve gençlerin el vermesi bizi güçlendirecektir.





Jiyan Haber Ekibi olarak Son olarak ise hakikatin peşinde olamaya devam edeceğiz… "

https://www.jiyanhaber.net/

 

 
Editör: Haber Merkezi