VAN--:HABER MERKEZİ- Başbakanlığı döneminde Van’da katıldığı bir mitingde "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda Beyaz Toroslar dolaşacak" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu kez katıldığı il kongresinde "Kürtlerin kendisini özgür, eşit ve huzurlu hissetmediği bir Türkiye’de hiçbirimiz huzurlu olamayız" dedi.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Van İl Kongresi'ne katıldı. Başbakan olduğu dönemde Van'da katıldığı bir mitingde "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda beyaz toroslar dolaşacak" diyen Davutoğlu, bu kez Kürt meselesinin demokratik hakların eksikliğinden kaynaklandığını söyleyerek, belediyelere kayyım atanmasını eleştirdi.


İRADENİZE EL KOYULDU


Kayyım atamalarına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Mevcut iktidar ve ortakları da oyunuzu alamadıklarında sizlere bir kayyum gönderip iradenize el koyuyorlar. Gelecek Partisi olarak seçilmiş belediye başkanının ancak mahkeme kararıyla görevden alınabileceğine inanıyoruz. Görevden alınan belediye başkanının yerine içişleri bakanının kayyım ataması da milli iradeye aykırıdır. Bu çerçevede, mahkeme kararına istinaden görevden alınan seçilmiş belediye başkanının yerine yine seçimle oluşturulmuş belediye meclis üyelerinden birinin seçilmesi şarttır" dedi.


'KUTUPLAŞTIRICI SİYASETE SON VERECEĞİZ'


Kutuplaştırıcı siyasete son vereceklerini ileri süren Davutoğlu, "Onlara sesleniyorum, korkmakta haklısınız çünkü beslendiğiniz kutuplaştırıcı ve bölücü siyasete son vereceğiz. Süphan’ın ve Ağrı’nın eteğinde büyüyen gençleri Ilgaz’ın Torosların ve Uludağ’ın gölgesinde yetişen gençlerle buluşturacağız. Onları farklı kamplara bölmek isteyenlere karşı her zaman birliği, beraberliği, ortak tarihdaşlığı ve eşit vatandaşlığı savunacağız" diye konuştu.


'KÜRT MESELESİ HAKLARIN EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLI'


Kürt meselesinin demokratik hakların eksikliğinden kaynaklandığını kabul eden Davutoğlu, şunları söyledi: "Kürt meselesi esas olarak ülkemizdeki demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır. Çözüm, kimliklere dayalı her türlü ayrımcılığın engellenmesidir. Çözüm, insan hak ve özgürlüklerine ve insan onuruna dayalı demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir. Çözüm, milletimizin her bir ferdinin bu ülkenin eşit ve onurlu bir vatandaşı olduğu inancını pekiştirmektir. Gelecek Partisi, Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarını çözmüş, toplumsal yaralarını sarmış, her türlü ötekileştirme ve aidiyet sorunlarını ortadan kaldırmış, müreffeh ve huzurlu bir ülke olmasını amaç edinmektedir."( MA)
Editör: Haber Merkezi