• DOLAR 32,50 %0.08
  • EURO 34,78 %-0.12
  • ALTIN 2.496,45 %0.48
  • BİST100 9.693 %1.77
  • BITCOIN 63.850 %-1.85
  • ETHERIUM 3.046 %-1.75
25°

Kuzey Avrupa ülkelerinin büyükelçileri Ahmet Türk'ü Mardin'de ziyaret etti, seçimleri konuştu.

 Bir dizi temasta bulunmak üzere Mardin'e gelen Kuzey Avrupa ülkelerinin büyükelçileri, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ile Türkiye'nin siyasi durumunu konuştu. Kuzey Avrupa ülkelerinin büyükelçilerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ü Mardin’in Derik ilçesindeki evi Qesra Qenco’da ziyaret etti.

Yayınlanma
55 Gösterim




 Bir dizi temasta bulunmak üzere Mardin'e gelen Kuzey Avrupa ülkelerinin büyükelçileri, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ile Türkiye'nin siyasi durumunu konuştu.

Kuzey Avrupa ülkelerinin büyükelçilerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ü Mardin’in Derik ilçesindeki evi Qesra Qenco’da ziyaret etti. İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo, Norveç Büyükelçisi Vegard Ellefsen ve Hollanda Büyükelçisi Anders Holmen Gulbrandsen’in içerisinde bulunduğu heyet, Türk tarafından karşılandı.

TÜRKİYE’NİN SİYASİ DURUMU KONUŞULDU

Yemek programında bir araya gelen Türk ve büyükelçiler daha sonra tarihi evi gezdi. Ziyaret hakkında kısa bir açıklama yapan İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Türk’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Kuzey Avrupa ülkelerinin büyükelçileri olarak yurttaşların nabzını ölçmek için bölge turu düzenlediklerini belirten Wahlund, “Bu seyahati planlarken de mutlaka Sayın Ahmet Türk’ü de gelip ziyaret etmek gerektiğini söyledim. Çünkü kendisi siyaset açısından hakikaten çok önemli bir isim ve çok derin bir bilgiye sahip” dedi.

Wahlund, Türk ile gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriğine dair ise şunları paylaştı: “AB ilişkileri, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi durumu ve geleceğe dair nasıl bir yol olabilirin üzerine görüşmelerimiz oldu.”

 TÜRK: SEÇİMLERDE GÖZLEMCİ HEYETLER OLMALI

Ardından kısa bir açıklama yapan Türk, Türkiye ve Ortadoğu’da çok önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Ortadoğu’daki gelişmeler ve 24 Haziran baskın seçimlerine dair fikirlerini görüşmede dillendirdiğini aktaran Türk, “Kürt halkının karşı karşıya kaldığı sorunları tartıştık. Demokratik bir gelecek için neler yapabiliriz hakkında düşüncelerimizi belirttim. Daha güzel günlere kavuşacağımızı umuyorum” diye konuştu.

Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapan Türk, şöyle devam etti: “Türkiye seçimlere gittiği zaman demokratik tüm koşulları yaratmak bizim için önemlidir. İç dinamiklerimiz ile bunu çözmemiz gerekir. Türkiye’deki seçimleri bütün dünya merak ediyor. Tabii ki de bu seçimlerde gözlemci heyetlerinde yer almasında yarar var.”

Konuşmaların ardından büyükelçiler Qesra Qenco’dan ayrıldı. (Mezopotamya Ajansı)


Editör: Haber Merkezi
Yorumlar