DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; 197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven bugün bir basın açıklaması yaparak açlık grevine son vereceği iddia edildi. Konuyla ilgili ‘beklentinin açlık grevlerinin son bulması yönünde olduğu’ ileri sürüldü.

Özgür Manşet'in haberine göre; PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven tarafından başlatılan ve daha sonra cezaevindeki 7 bin tutsağın girdiği son olarak da 30 tutuklu tarafından ölüm Orucuna dönüştürülen açlık grevi eylemlerinin bugün düzenlenecek basın açıklamaları ile son bulacağı öğrenildi. Ayrıca İmralı’daki görüşmelere avukatların yanı sıra siyasetçiler ve kanaat önderlerinin de katılmasına izin çıktığı ileri sürüldü.

PKK Lideri Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal önceki gün müvekkilleri ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitmişti.

Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

“LEYLA GÜVEN BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK”

197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven bugün bir basın açıklaması yaparak açlık grevlerine son vereceklerini açıklaması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, açlık grevlerine ilişkin bugün gün içerisinde hem Öcalan’ın avukatları tarafından İmralı’daki görüşmenin içeriğine dair bir açıklama yapılması beklenirken, Hakkari Milletvekili Leyla Güven tarafından da açlık grevlerinin bitirilmesi yönünde bir açıklama yapılması bekleniyor.

Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal müvekkilleriyle görüşmek üzere önceki gün İmralı Adası’na gitmişlerdi. Görüşmeden sonra şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca İmralı’daki görüşmelere avukatların yanı sıra siyasetçiler ve kanaat önderlerinin de katılmasına yönelik gelişmenin yaşanabileceği belirtiliyor.

Açlık grevlerinin bitirilmesi konusunda açıklama yapılacak bilgisinin ardından, açlık grevi eylemcilerine tıbbi müdahale edilmesi için bazı hastanelerde hazırlık yapıldığı da gelen bilgiler arasında.
Editör: Haber Merkezi