DİYARBAKIR - HDP’nin, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği mitinge katılmak için binlerce kişi “Leyla Güven onurumuzdur” sloganlarıyla İstasyon Meydanı’na akın ediyor.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla “Demokrasi, özgürlük ve adalet” şiarıyla düzenlediği miting için binlerce kişi, Diyarbakır İstasyon Meydanı’na akıyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge, Sur, Ofis ve Bağlar olmak üzere üç ayrı koldan giriş sağlanıyor. Miting alanına, “Leyla Güven haklıdır”, “Bir anayız, savaşsız bir dünyadan yanayız”, “Savaşın, OHAL’in, KHK’lerin karşısında barış kazanacak”, “Halkın iradesi yok sayılamaz, halkın iradesi gasp edilemez”, “Kardeşliğin dünyasını emekle ve mücadele ile kuracağız” ve “Jin, jîyan, azadî” yazılı pankartlar asıldı. Miting alanı giden caddelerde oluşturulan polis noktalarından halk aranarak miting alanına giriyor.


BÖLGENİN DÖRT BİR YANINDAN AKIN ETTİLER


Mitinge, bölgenin dört bir yanından akın eden binlerce yurttaşın yanı sıra, kentte bulunan emek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, barış anneleri, HDP’nin 5 Haziran 2015’te düzenlediği “Büyük insanlık” mitingine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralananlar ve Amedspor taraftar grupları katıldı.


SLOGANLARLA MİTİNG ALANINA… 


Bölgenin dört bir yanından İstasyon Meydanı’na akın eden binler, hep bir ağızdan “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları ve zılgıtlarla alana giriyor. Miting alanında bölge kentlerinden gelen Koçerler yöresel kıyafetleri ile dikkat çekti.


Miting başlamadan alanı dolduran binlerce kişi, çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekiyor.
Editör: Haber Merkezi