DİYARBAKIR - DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in görülen duruşmasında yeni bir iddianame hazırlandığı öğrenildi. Leyla’nın avukatı iddianamenin içeriğine ilişkin bilgilerinin olmadığını belirterek, buna dair ek süre talebinde bulundu. 

JINNEWS'in haberine göre; Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın 2’nci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Leyla, Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken avukatı Serdar Çelebi mahkeme salonunda hazır bulundu. 

Bilirkişi tarafından çözülen Kürtçe konuşmasının çok hatalı çözüldüğünü belirten Leyla, konuşmanın yer aldığı CD’nin ve dijital medyada yaptığı paylaşımlarının görsellerinin de tarafına gönderilmesini istedi. Leyla ayrıca hakkında hazırlanan yeni bir iddianamenin olduğunu iddianamenin de kendisine gönderilmesi talebinde bulundu. 

Avukat Serdar Çelebi, hazırlanan iddianameye ilişkin savunma için ek süre talebinde bulunurken Leyla’nın taleplerinin kabul edilmesini istedi. 

İddia makamı da eksik hususların giderilmesini istedi. 

Mahkeme heyeti ses kayıtlarının,  CD’nin ve dijital medya görselleri ile hazırlanan yeni iddianamenin Leyla’ya gönderilmesine ve süre taleplerinin kabul edilmesine karar verdi. Önceki celsede reddi hakim talebinde bulunan Serdar’ın reddi hakim talebi ise reddedildi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 11 Nisan’a erteledi. 

Editör: Haber Merkezi