“Bir kadın batan güneşe doğru ellerini açmış dua ediyor. Unutmaya çalıştığım dünya yüzüme çarpıyor, kaçtığım sığınağım, her yerden rüzgâr alıyor. Tüm zamanları kendine toplamış, hem çok genç hem çok yaşlı, yaşı olmayan bir kadın; başında siyah örtüsüyle bağdaş kurduğu kumsalda, artık görünmez olan güneşin denize vuran kızıllığına bakarak durmadan dualar okuyor…“

‘Gidecek Yeri Olmayan Mektup’ başlıklı bu öyküyle başlayanOnsun Meryem’in “Şehrin Kuşları Korosu” adını taşıyan kitabı, Pencere Yayınları’ndan çıktı.

“Marca’nın Çocukları” adlı romanın da yazarı olan Onsun Meryem bu kitabında aslında kadın hikayelerini anlatıyor. Ama bu hikayelerde okurları sıradan insanlık halleriYle de buluşturuyor.

Yazar okuyucuyu; hırsız, öğrenci, sucu ya da sakat çocuklarla tanıştırırken şehrin kuşlarının farkına vardırıyor. Bir başka öyküde ise; kağıt uçakla sığınmacıların, mültecilerin izini sürdürüyor, bir karga ile arkadaşlık etmenin hayalini kurduruyor.

Meryem Onsun, kitapta yer alan ve akıcı bir dil ile yazdığı ‘Ahtapot Avcısı’ öyküsü  ile Halikarnas Balıkçısı’nın hikayelerindeki belki de bugün unutulan denizi yeniden hatırlıyor.

kitaptaki on beş öykü okura; her gün selamlaşmadan aynı mekanlarda dolaştığı ya da uzaklarda habersiz olduğu insanlarla  benzerliğinin muhabbetini yaptırıyor.

ONSUN MERYEM

133 sayfadan oluşan kitabın yazarı OnsunMeryem; Hacettepe Üniversitesi mezunu bir Fizyoterapist. Onsun, yazarlığının yanında, ynı zamanda da bir ressam.  “Ağacın Masalı” temalı resim sergisini 2015 yılında açtı.

Yazar, köşe yazılarını; bianet.org internet sitesinde yayınlıyor.
Editör: Haber Merkezi