MARDİN – Farklı inanç ve kültürlerin beşiği Mardin’de, HDP’nin 11 Şubat tarihinde yapacağı kongre için hazırlıklar tamamlanmak üzere. HDP Mardin İl Eş başkanı Ali Sincar, yüzlerce kişi ile katılacakları kongrenin, artan baskı ve saldırılara cevap olacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 11 Şubat tarihinde Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceği 3. Olağan Büyük Kongresi için Mardin ve ilçelerinde yoğun bir çalışma yürütülüyor. Her gün farklı noktalarda farklı inanç ve kültürden insanlar ile bir araya gelen HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, yüzlerce kişi ile kongreye katılmayı planlıyor.

‘ARTAN BASKI VE SALDIRILARA CEVAP OLACAK’

Çalışmalar hakkında bilgi veren HDP Mardin İl Eşbaşkanı Ali Sincar, katılımın partilerine dönük son dönemde artan baskı ve saldırılara cevap niteliği taşıdığını vurguladı. Yaratılmak istenilen korku ortamına karşı var güçleri ile mücadele edeceklerini vurgulayan Sincar, “Dönem koşullarına cevap olabilmek bizim açımızdan çok önemli. Güçlü şekilde kongreye katılmak istiyoruz. Halk çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

‘ÖNERİSİ OLAN HERKES KONGREYE KATILMALI’

Neredeyse bütün ilçelerde parti yöneticileri ve kentin milletvekilleri ile kongreye ilişkin halkı bilgilendirdiklerini aktaran Sincar, “Çalışma yürüttüğümüz alanlarda güvenlik ablukası ile karşılaşıyoruz. Psikolojik baskı altına alarak halkı vazgeçirme derdindeler. Ancak çalışmalarımızda halkımızın olumlu tutumu bizlere, gelecek sürece dair daha umutlu bakmamız gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu” diye konuştu.

Kongrenin tüm halklar için büyük bir umut olduğunun altını çizen Sincar, konuşmasını şu çağrı ile sonlandırdı: “Tüm yaşam alanlarımız işgal edilmiş durumda. Buna çözüm olabilecek bir atılım ortaya çıkarılması beklentisi içerisindeyiz. Demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam savunucularını mücadelemiz içerisinde görmekten memnuniyet duyarız. Destek sunmak isteyen ya da önerisi olan tüm yurttaşların kongreye katılmaya davet ediyoruz.” (MA)
Editör: Haber Merkezi