MARDİNÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ ile HDP'li kadın belediye eşbaşkanlar, AKP'li Meclis üyesi Hikmet Erdin tarafından tehdit edilen Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın'a dayanışma ziyaretinde bulundu.


Mardin’in Mazıdağı Belediyesi’nin dünkü Ağustos ayı Meclis Toplantısı’na belinde silahıyla katılan AKP'li Meclis üyesi Hikmet Erdin, Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın’ı kolundan iterek, silahla tehdit etmişti.


Söz konusu olayın ardından bugün HDP’li kadın belediye eşbaşkanları ile Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, Eşbaşkan Özaydın'a destek ziyaretinde bulundu. Ahmet Türk, yaşanan olay hakkında bilgi aldı.


KADINLARDAN DESTEK ZİYARETİ


Türk’ün ziyareti ardından Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Figen Altındağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın eşbaşkan Özaydın'ı ziyaret etti. Kadınlar, saldırının hedefinde olan Eşbaşkan Özaydın'ın yanında olduklarını vurguladı.


Ziyaretin ardından kadınlar belediye önünde toplu fotoğraf çekti. ( MA )
Editör: Haber Merkezi