DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  MED TUHAD-FED, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yaş günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye belirtti.
Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Genelde küresel dünyanın, özelde Ortadoğu, Kürdistan ve Türkiye’nin tarihi süreçlerden geçtiğine dikkati çekilen açıklamada, bu tarihi günlerin baskı, zulüm, katliam, yok sayma, asimilasyon ve kaosun en hat safhaya vardığı süreçler olduğu gibi, insanlığın küresel boyuta varan bir salgınla mücadele etmek zorunda kaldığı bir sürecin içine girildiğine işaret edildi.


ÖCALAN’IN ÇABASI SÜRÜYOR


Kapitalist sistemin neoliberal politikalarıyla dünyayı tüketim, savaş ve ekolojik tahribatlarla önü alınamaz bir düzeye getirdiğine vurgu yapılan açıklamada, “Bu temelde İmralı işkence ve tecrit sisteminde, kapitalist modernitenin insan ve doğa düşmanı olduğunu sık sık belirten ve uyarılarda bulunan Sayın Abdullah Öcalan 72’nci yaş gününe girmektedir. 1999 yılında küresel güçlerin komplosuyla, İmralı Adası’nda halklarla bağı kesilmek istenen Sayın Abdullah Öcalan tüm imkansızlık ve zor koşullara rağmen, çaba içerisinde olmuştur. Kürdistan da süren savaş politikalarına karşı her zaman halklara barışı tesis etme çabalarında bulunmuştur. Yine Ortadoğu’da küresel güçlerin halkları karşı karşıya getirme ve Kürt halkının soykırımına karşı kaygılarını dillendirmiştir. Türkiye’yi amansız savaş ve baskı politikaları ile yönetme girişiminde bulunan siyasal iktidar ve ortakları tüm çabalara kulaklarını tıkamıştır. Kürt halkına savaşı dayatıp, yok etme ve sindirme politikaları izlenmiştir. Yürütülen siyasetin çözüm olmadığını baskıcı rejimlerin her zaman darbe sistematiğine elverişli olduğunu, esas olanın barışı tesis etmek olduğunu en son görüşmelerde de Sayın Abdullah Öcalan tarafından dile getirilmiştir” denildi.


DAĞ VE KARAOĞLAN ANILDI


Kürt halkı için 4 Nisan’ın, tüm zamanlarda Amara yürüyüşünde kutlandığı ve büyük bir coşkuyla karşılandığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Ama ne yazık ki son yıllarda izlenen baskıcı politikalar sonucu Amara kutlamalarına izin verilmemiş, İmralı da izlenen tecrit politikaları ile Kürt halkı ile bağı kesilemeyen Abdullah Öcalan’ın halkla bağı kesilmek istenmiştir.  Tüm zorluk ve engellemelere rağmen halkımız bulunduğu her yerde kutlamalarını yapmış, Amara yürüyüşlerinde 100 binler katılmış iktidarların gözünü korkutmuştur. Bu vesileyle, 2009 yılında Amara yürüyüşünde katledilen Mahsun Dağ ve Mustafa Karaoğlan’ı anıyor bağlılıklarına mücadele sözümüzü yeniliyoruz.”


TECRİT DEVAM EDİYOR


İnsanlığın çare bulamadığı salgın karşısında tüm devletlerin cezaevlerini boşaltıldığını, ancak Türkiye’de tecrit politikalarının devam ettiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi: “Bu anlamıyla iktidara şu çağrımızı yinelemek istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Baskı ve savaş politikalarının çözüm olmadığını, kalıcı barışın tesisi için Sayın Abdullah Öcalan’ın barış çabaları desteklensin istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın ve halkımızın Amara heyecanı ile 72’nci yaş gününü kutluyoruz.”

( MA)
Editör: Haber Merkezi