MERSİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Cezaevlerinde olası bir koronavirüs salgınının önü alınamayacak kadar büyük bir sorun teşkil edeceğini belirten MED TUHAD-FED Yöneticisi Ahmet Oğuz, “Salgın ayrım yapmaz. Bunun için İmralı Adası’nda olan Öcalan dahil tüm tutuklular serbest bırakılmalıdır” dedi.



İnfaz indirimiyle ilgili düzenlemeleri içeren 3’üncü Yargı Paketi ile birlikte 100 bin kişiye tahliye yolu açılırken, siyasi tutuklular kapsam dışı bırakılmasına ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Yöneticisi Ahmet Oğuz,  koronavirüs (Covid-19) salgınına dair gelişmeleri yakından takip edip, cezaevlerinde yaşanacak bir salgında ciddi bir tabloyla karşılaşılacağını dile getirdi.


'TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILSIN'


MED TUHAD-FED olarak koronavirüsün cezaevlerinde tehlikeli bir aşamaya gelmesi üzerine kampanya başlattıklarını hatırlatan Oğuz, kampanya kapsamında tutuklu yakınlarıyla birlikte yapılacak düzenlemeyle tüm tutukluların serbest bırakılması için Adalet Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi, İYİ Parti, AKP ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu ve Cumhurbaşkanı İletişim Merkezi’ne dilekçeyle (CİMER) başvurduklarını dile

getirdi. Salgın sonrası birçok ülkenin cezaevlerinde olan tutukluları serbest bıraktığını ancak Türkiye'de tutukluların cezaevlerinde olduğunu aktaran Oğuz, 3'üncü Yargı Paketi'nde siyasi tutukluların kapsam dışında bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Cezaevlerinde olası bir koronavirüs salgınının önünün alınamayacak kada büyük bir sorun teşkil edeceğini söyleyen Oğuz, tüm tutukluların ayrım yapılmaksızın serbest bırakılmasını istedi.


'SALGIN AYRIM YAPMAZ'


Oğuz devamla şunları söyledi: “Sayın Öcalan hem Ortadoğu hem de dünya halkları için bir şanstır. Öcalan’ın kendi düşünceleri ve bilgisiyle yıllar önce ‘Ekoloji ve doğanın dengesini tutturamazsanız halklar olarak kaybedeceksiniz’ sözünü hatırlatayım yine halklar için ortaya koyduğu çözüm önerilerini biliyoruz. Halkların Öcalan’a ihtiyacı vardır. Bu durumun; tecridin sona erdirilmesi devlet içinde bir fırsattır. Salgın ayrım yapmaz. Bunun için İmralı Adası’nda kalan başta Öcalan ve tüm tutuklular serbest bırakılmalıdır."


Tüm kesimleri eşit olmayan infaz düzenlemesine karşı ses çıkarıp, mücadele etmeye çağıran Oğuz, tutukluların sesi ve dilinin dışarıdaki yurttaşlar olduğunu belirtti. Oğuz, ölümler olmadan tüm tutukluların serbest bırakılması talebini yeniledi.

( MA)
Editör: Haber Merkezi