Gazete Havar Yazarı Menderes İnanç Bu Hafta “Ölümden Zor Kararlar Vermek” köşe yazısı yazdı.

Gazete Havar yazarı Menderes İnanç’ın köşe yazılarını sitemizden okuya bilirsiniz.

Yazar İnanç’ın Köşe yazısı şu şekilde:

Tarih; 2000’ sonbaharın başlangıcıydı, Yer Şırnak, HADEP Dönemi. HADEP’ genel merkezinde, il il çalışma için görevlendirme yapıyoruz.  Her yer tamam ama “Şırnak” hariç!

ads


Kimse orada görev almak istemiyor,  zira orada Türkiye kanunları geçmiyor du! Bunu daha Sonra bir askeri başçavuşun ağzından duyacaktık.

 

Şırnak’ta parti sadece il de var ilçelerde parti binası yoktu. 1999 seçimlerinde birinci parti olmuşuz ama aday Yok, böyle bir yer.  Şırnak il başkanı Resul sadak ve yöneticilerin, olduğu şahsi araç kasrık boğazında durdurulmuş, araçtan uzaklaştırdıktan sonra, Araçlarına bir kaç silah mermi konularak komplo düzenleyip cezaevine konulmuşlar. Ancak siyasi partiler kanununa göre gidip Şırnak il kongresini yapmamız lazım,  Ama riskli ve tehlikeli! Giden gelmeye bilir? Kimse gideceğine Evet demeyince! Ben ve bir arkadaşım biz gideriz! 60 kişilik Pm dönüp bir birlerine bakıştılar, Adeta içlerinde şunu duyar gibi oldum, bunlar deli mi?

 

Muzaffer Ayata ve Fuat kav yirmi iki yıl aradan Sonra cezaevinden çıkmışlar orada misafirler…

Fuat kav muzaffere dönerek şöyle bir espiri kıracaktı kala kala İki fedai Vanlılara mı kaldı?

 

Benim aracımla yola revan olduk, Aracı Diyarbakır’a bıraktık, ne olur Ne olmaz aracımıza bomba koyarlar ya da başka bir komplo kurarlar diye?

ads


Cizre’den Şırnak’a,  minibüsle geçiyoruz en kritik yer kasrık Boğaz’ı orayı geçtik mi Şırnak’ta olmuş olacağız, Kimlik kontrolü yapan Tim şöyle bizi bir süzdü nereye? Biz Van’dan geliyoruz kömür ticaretini yapıyoruz hıım öylemi? Geçin ikimizde Vanlıyız.

Şırnak’ta ilk toplantıda şunu söyledik hem kongrenizi yapmaya geldik Hem de Silopi ve Cizre ilçesini kurabilir miyiz?

 

Silopi’de bir arkadaş var bir sonraki gün beyaz Opel marka İçinde iki genç biri hafif sakal bırakmış İnce 175 boylarında yakışıklı biri yanında biraz orta boylu hafif dolgun ellerinde bir A-4 kâğıdı, Bir kaç isim el yazısı İle yazıp gelmişler. Son derece kendine güveni olan, Serdar Tanış ve Abubekır Deniz arkadaşlar.

 

El sıktık tanıştık bize hitaben “başkanım halk bizimle dir ben Abubekir ve Buda bizim yönetimde yer alacak arkadaşların listesi” liste yetersiz olduğunu söyleyince, Çok tez canlı bir şekilde Abubekir’e gidelim belki tamamlarız iki üç defa gidip geldiler ve listelerini tamamladılar.

 

Dönemin Şırnak Alay komutanı Yüzbaşı Levent Ersöz bunda çok öfkelenmiş olmalı arkadaşları adım adım takibe aldığından bey haberdik, ekim ayı sonları idi Serdar mutlu bizle sevinçli idik %80 oy aldığımız Silopi ilçesinde partiyi açmak bize nasip olmuştu buradan cesaret alarak Cizre’de neden olmasın görüşmeler yapmaya başladık. Dönemin Genel sekreteri Mahmut Şakar’ı aradım Silopi tamam listeyi onaylayın, Cizre için çalışıyoruz. Abdurrahman’la aramızda konuştuk ve o listeyi karara bağladık,  listeyi mi karara bağlıyorduk yoksa güzelim Serdar ve Abubekir’in ölümünü mü?

Aklımıza asla gelmeyecek olan bu ölümden zor karara imza atarak genel merkezin onayına sunduk, onlarda onaylayıp bize geri yolladılar. Üç ay Sonra Silopi ilçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe Sekreteri Abubekir denizi karakola çağıran kolluk kuvvetleri kaçırıp götürüp kaybettiler, tarih 25 Ocak 2001!

Bugün 19’uncu yıldır… Hala suçlular yargılanmış Değiller.
Editör: Haber Merkezi