(İlk kez isteğim olacak: Lütfen bu notu paylaşın.)

XWE Metin Ayçiçek

Rastlantı mı isimlerin yan yana gelerek verdiği mesaj gerçekten? Öykü’nün öyküsü üzerinde yükselen çağdaş bir ses, eyleme çağırıyor bütün insanlığı. Bilinçli bir test mi yoksa insanlığın onurunu ölçmeye soyunmuş? Tarihin yazıcısı her kimse yazacaktır bu öyküyü, kesinlikle yazacaktır, biliyorum. Ve on yıllar sonrasında yargılayacaktır belki de bu çağrıya yanıt vermediğimiz takdirde tarih bizi ve bütün insanlığı. Ve eylemsizliğimizi hatırlayarak utanamayacağız bile belki de, ayıbımızın büyüklüğünün altında ezilerek. Sessiz kalmak öyküleri değil, biz suskunları öldürecektir öncelikle, biliyorum.

İzmir’de yaşıyor Öykü Arin Yazıcı. Çağdaş ve Eylem’in muhteşem ortaklığı. Sevgiyle yoğrulmuş bir beden belli ki, gözlerinden sevgi akıyor yüreğimize. Ömrünün bütünü şimdilik 3,5 yıl. Ve Öykü Arin, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) hastası. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Öykü kemik iliği nakli bekliyor ve elbette sürekli olarak uygun kana gereksinimi var. Yani bir çocuk, hayatımızı yeşertmek için kendi bedeniyle uyumlu bir ilik arıyor. Ve biliyoruz ki, uygun ilik kolay bulunamıyor. Bu nedenle belki de binlerce iliğin denenmesi gerekiyor, yani binlerce donör (verici) ilik bağışında bulunarak bu sınavı onurumuzla aşmamızı gerçekleştirebilir.

Sadece ailesi ya da Öykü değil, gelecek ufkuyla büyüyen bütün çocuklar; umuda tutunarak yaşayan yetişkinler; insan olmanın gururunu yüreğinde büyüterek, önkoşulsuz paylaşımın dünyayı kucaklamasından yana olan her dinden, inançtan ya da inançsız bütün insanlık şimdi Öykü’nün varlığıyla var olacaklar.

Bu öykü dışımızdan birine ait değil, tam da 2019 yılının başında, “mutlu yıllar” diye coşkuyla geleceği selamlayan bütün insanlığın ortak öyküsüdür.

Ağzımdan yel alsın, ama olur ya, uygun ilik bulunamayabilir de. “Ya benim ki uygun idiyse?” düşüncesinin dayanılmaz ağırlığını hangi yürek taşıyabilir ki?

Bu yazıyı okuyan dost, ya senin iliğin Öykü’ye mutlu bir ömür verecekse ve sadece umursamazlığın ya da ihmalin nedeniyle ona can vermeye koşmadıysan?

İşte bu satırlar üzerinden geçmekte olan gözleriniz tanıktır ki ben bunu size duyurdum. Ve şimdiden öteye bilmiyordum deme hakkınız da olamaz.

Ben duyurdum ve elbette kendime düşen görevi yapacağım.

Çünkü ben sadece Öykü’yü değil, gelecekte benzer öykülerin konusu olabilecek bütün çocukların ve yetişkinlerin de aynen yaşayabilecekleri bir öyküyü dillendirdim. Ağzımdan yel alsın, ama olur ya, uygun ilik bulunamayabilir de. Ama siz Öykü’ye uzattığınız elinizle, gerçekte insanlığa unutturulmaya çalışılan en büyük değeri, “paylaşım duygumuzu” insanlığın omurgasına yeniden aşılama girişiminizle tarihsel bir görevi de gerçekleştirmiş olacaksınız.

Öykü için sosyal medya üzerinden kampanyalar da başlatıldı. Lütfen çağımız iletişim araçlarını tarayarak ona ulaşın. Öykü’yü kucaklayın, yüreğinizle ısıtın, insan olmanın doyumsuz mutluluğunu yaşayarak çoğalın. Donör bulunması için çabalayan Yazıcı Ailesi'nin yakınları ve vatandaşlar, bir yandan kan bağışında bulunurken, bir yandan da uygun ilik için seferber oldu. Örneğin müzisyen Haluk Levent tarafından kurulan AHBAP adlı kuruluş, Öykü Arin için 1 Aralık'ta 57 şehirde kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlattı.

Hepimizin yapabileceği bir şeyler var. Kendimizi ya da çevremizi harekete geçirerek hepimiz bir şeyler yapmalıyız da. İnsan olmanın temel değerinin şiddet uygulamak ya da öldürmek değil, sevmek ve yaşatmak olduğunun bilincini kanımızı ve iliğimizi paylaşarak bir kez daha yazalım insanlık tarihine.

Ve bir Bedreddin olarak ve Torlak Kemallerle, Börklücelerle ortaklaşıp birlikte haykıralım yürek dolusu: “Biz insanız! Çünkü yârin gül yanağından gayrı her şeyimizi paylaşabiliyoruz!”

Ve can katarak insanlığa, canlar oluyoruz.

Türkiye’den ilişki için: Ekrem Şen. 0090 505 662 90 40

Türkiye’de yaşanılan yerdeki Kızılay kan aracına giderek görevli kişiye “ben kök hücre vermek istiyorum” diyerek 3 tüp kan veriliyor. Bu kan tahlil edildikten sonra yaklaşık 21 günde işlemin tamamlandığına ilişkin haber geliyor. İliğiniz kime uygunsa ona yeni bir hayat veriyorsunuz. vermek

Avrupa’dan ilişki için: Çiğdem Yeğen. 0031 640 85 74 90
Editör: Haber Merkezi