Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı.



Şirinevler'deki başvuru merkezine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.



İstanbul’da 8 Ocak 1996’da haber takibi sırasında alındığı gözaltında işkenceyle öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe anısına düzenlenen ödüllerin bu yılki startı verildi. 21’incisi düzenlenecek olan Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı.



Ödül jürisi



Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin jürisinde bu yıl şu isimler yer aldı: Belma Akçura, Berkant Gültekin, Celal Başlangıç, Çiğdem Toker, Elif Görgü, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, İnan Kızılkaya, Kamil Tekin Sürek, Kumru Başer, Melis Alphan, Nazan Özcan, Nazım Alpman, Turhan Günay.



Katılım koşulları



Yarışma, Haber (Yazılı Haber-Görüntülü Haber), Fotoğraf ve Yerel Gazetecilik olmak üzere üç dalda düzenleniyor. Yarışmaya, 15 Mart 2017 ile 15 Mart 2018 tarihleri arasında yayımlanmış olan ürünler katılabiliyor. Yarışmaya katılacak ürünler, yazılı basında yayımlanmış olanlardan 1 asıl, 14 fotokopi olarak, görüntülü haberlerin ise 1 örnek DVD formatı ya da flash belleğe yüklü haliyle gönderilmesi gerekiyor. İnternet medyasında yayımlanmış haberler de haber kategorisinde değerlendirilecek.



Fotoğraf dalında yarışmaya katılacak adayların ise 1 asıl 14 fotokopi olarak gönderecekleri fotoğraflarının arka yüzlerinin sol alt köşesine bir etiketle ürünün adını, çekildiği yeri ve tarihini yazmaları gerekiyor. Gönderilecek fotoğrafların en az 18×24 cm ebatlarında (renkli ya da siyah beyaz) olması gerekiyor.



Başvuru adresi



Yarışmaya katılacak adayların ürünlerini kısa öz geçmişleri, iletişim bilgileri ve bir fotoğrafları ile birlikte; Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mehmet Çıbıkçı İş Merkezi No: 2 Kat: 2 İşyeri No: 21 Şirinevler/Bahçelievler-İstanbul adresine, 20 Mart 2017 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor.



Kazananlara ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2017 tarihinde düzenlenecek törenle verilecek. Kaynak: MA

Editör: Haber Merkezi