AĞRI-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Diyadin’de yaklaşık 3 bin yıldır ayakta kalmayı başaran Meya Antik Kenti de birçok turistik yer gibi koronavirüs nedeniyle sessiz günler geçiriyor. Antik kent, ziyaretçilerini bekliyor.


Ağrı'nın Diyadin ilçesinde merkeze 12 kilometre mesafede bulunan Meya (Günbuldu) köyünde bulunan Meya Antik Kenti, milattan önce (M.Ö.) 8’inci yüzyıldan bu yana varlığını sürdürüyor. Barınma yeri ve ibadethane olarak kullanılan Meya Antik Kenti, kayaların içindeki yumuşak bölgelerin oyulmasıyla yapılmış mağara tipi yapılardan oluşuyor.


Günümüze kadar gelmeyi başarmış olan Meya, görüntü itibariyle Hasankeyf’i de anımsatıyor. 15 mağaradan oluşan antik kent, bölgeye giden ziyaretçilerin uğradığı mekanlardan biri.


“Meya Mağaraları” olarak da adlandırılan antik kentin içerisinin kavurucu sıcaklarda dahi serin olması dikkat çekiyor. Mağaralar, kışın ise soğuk hava koşullarından koruyan bir özelliğe sahip. Antik kent içerisinde çeşitli şekiller, tandırlıklar, barınma yerleri, odalar ve ibadethane bulunuyor. Çok sayıda geçidi olan mağaraların içi oldukça geniş.


Bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle turizmin durağanlaşmasından dolayı antik kentte de sessiz günler yaşanıyor. Antik kent, ziyaretçilerini bekliyor.

( JIN NEWS )
Editör: Haber Merkezi