İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  MKM 27'nci kuruluş yıl dönümünü, düzenlediği konserle kutladı.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) 27'nci kuruluş yıldönümünü "Bi hev re" sloganıyla düzenlediği konser etkinliği ile kutladı. Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösterilirken, konsere sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve aydınlar katıldı. Konser MKM'nin halay ekibinin sahne almasıyla başladı. Ardından MKM'nin 27 yılında kesitlerle hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Gecede Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekildi.


JINNEWS'in haberine göre; MKM'nin folklar ekibi de sahne alırken, MKM sanatçıları Serhat Kural, Nurcan Deyirmenci, Talat Yeşil ve Ertan Tekin ise söyledikleri şarkılar ile kitleyi coşturdu.


Sahne alan Kürt sanatçı Yelda Abbasi ise Horasan'dan selam getirdiğini söyledi. Yelda'nın seslendirdiği ezgiler kitleden büyük beğeni aldı. İran'ndan gelen Dansçı Hatun ise dansıyla Yelda Abbasi'nin şarkılarına eşlik etti. MKM'nin Dengbej ekibinin ardından Mezopotamya Dans Grubu "Dört Kapı, Kırk Makam" dansıyla sahne aldı. Dans büyük beğeni topladı. Daha sonra sanatçı Mizgin Tahir, Ferhat Tunç, Arhat, Ruken Yılmaz ve MKM'nin birçok sanatçısının sahne almasının ardından konser sona erdi.


Konserde sık sık "Leyla Güven yalnız değildir", "Yaşasın zindan direnişleri" sloganları yükseldi.
Editör: Haber Merkezi