MARDİN - Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği koronavirüs nedeniyle ara verdiği kurslarına yeniden başlıyor.Mardinlilere  çağrı yapan dernek eğitmenlerinden Kudret Uçuk, “7'den 70'e her yaşta eğitim veriyoruz. Müziğe meraklı olup bir adım atmak isteyen herkesi kayıtlarını yapmaya çağırıyoruz” dedi.


Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kültür sanat faaliyetleri yürüten Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ara verdikleri çalışmalarına yeniden başlıyor. Salgın nedeniyle Mart ayından bu yana ara verdikleri gitar, saz, keman, erbane, halay vb. müzik aletleri kurslarına,  Ekim ayında yeniden başlanacak. Derneğin eğitmenlerinden Kudret Uçuk,  Mardinli gençleri  kurslara katılmaya davet etti.


' Pandemi sürecinde online eğitim verdik'


Geçen yıl açılan dernekte müzik, enstrüman eğitiminin yanında tiyatro etkinlikleri de düzenleniyor. Sanatın bir çok alanında eğitim verdiklerini belirten Kudret, " Burada birden çok eğitmen müzik aleti ve sanatın farklı türlerinde dersler veriyoruz. Halaydan keman'a kadar birden çok kursta onlarca öğrencimiz var. Mart ayından önce çalışmalarımız hiç durmadan devam etti. Koronavirüs ortaya çıktıktan sonra da kurslarımızın çoğunu elimizden geldiğince online vermeye çalıştık. Öğrencilerimizle bu dönemde bu şekilde iletişim kurduk. Dernekte birden çok eğitmenimiz var. Her aleti çalıp bu konuda dersler veriyorlar" diye belirtti.


Ekim ayında dersler başlıyor


Online dersler dışında "normalleşme" sürecinin başlamasıyla kursların kayıtlarını açarak Ekim ayında derslerine yeniden başlayacaklarını ifade eden Kudret, " Sürecin normale dönmesi ile birlikte biz de tedbirli bir şekilde kursların kayıtlarını yeniden almaya başlayacağız. Kayıtların sonunda ise Ekim ayında derslerimize başlayacağız. Kültürüne ve sanata sahip çıkan derslere meraklı olan bütün Mardin halkını derneğimize bekliyoruz. 7'den 70'e her yaşta eğitim veriyoruz. Müziğe meraklı olup bir adım atmak isteyen herkesi kayıtlarını yapmaya çağırıyoruz. Ekim ayında tedbirli ve aşamalı bir şekilde eğitimlerimize başlayacağız" diye konuştu. ( JINNEWS)
Editör: Haber Merkezi