Miles Davis’in kayıp albümü “Rubberband”den bir şarkı daha paylaşıldı. Paylaşılan “Paradise” şarkısı, Karayip etkileşimleriyle dolu.


Miles Davis’in 1985 yılının sonbaharında kaydetmeye başladığı fakat yarıda kalan ve sonraki 30 yılı aşkın zaman diliminde de kimsenin el sürmediği Rubberband albümü, 6 Eylül’de ilk kez resmî olarak yayınlanıyor.

Zane Giles ve Randy Hall prodüktörlüğünde kaydedilen albüm, Davis’in funk ve soul etkileşimlerine yoğun olarak yer verdiği bir kayıt olarak biliniyor.

Chaka Khan ve Al Jarreau’nun vokalleriyle yer aldığı kayıtlar, Davis’in Tutu albümünün hazırlıklarına başlamasıyla rafa kaldırılmıştı.

Rhino Records ve Warner Music ortaklığıyla yayınlanacak albüm için, prodüktörler Zane Giles ve Randy Hall yeniden bir araya geldi ve kayıtları “Miles Davis’in 80’lerin ortasındaki perspektifinden bakarak” son haline getirdi.

Projeden sorumlu olan Miles Davis’in yeğeni ve iş birlikçisi olan müzisyen Vince Wilburn Jr., albümden paylaşılan yeni şarkı şerefine Rolling Stone dergisine röportaj verdi.

Röportajında Miles Davis’in albümün kaydedildiği yıllarda MTV’yi sıkı bir şekilde takip ettiğini söyleyen Wilburn, efsanevi müzisyenin farklı bir doğrultuda ilerlemek istediğini vurguladı.

Albümde 80’lerin popüler müzik akımlarının izleri duyulacak gibi görünüyor.

Rubberband’den paylaşılan “Paradise” şarkısı, pozitif hislerle ve Karayip etkileşimleriyle dolu.



Jazz müziğin önde gelen isimlerinden trompetçi ve besteci Miles Davis (1926-91), BBC Radio ve Jazz FM’in, dinleyicileri arasında düzenledikleri ankette “gelmiş geçmiş en büyük caz sanatçısı” seçilmişti.

Usta sanatçı, modern cazın üç ayrı evresinin başlangıcında, önde gelen yenilikçi müzikçilerden oluşturduğu topluluklarla yeni eğilimleri buluşturan albümler yapmıştı.

Birçok müzisyene ilham olurken, Jimi Hendrix ve Prince gibi isimlerle de işbirliği yapmıştı.




Bantmag, Karınca
Editör: Haber Merkezi