MERSİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Seramik sanatçısı Tuğba Er, “AGENA kadın portresinde kuş” temalı çalışmasıyla sanat eğitimi verdiği minik ressamlarla sergi açtı. Sergi, kadın ve özgülük konularında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.


JINNEWS'in haberine göre; Mersin’de seramik sanatçısı Tuğba Er, 6 çocuk ile kendi atölye bünyesinde 1 yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalarının ardından “AGENA kadın portresinde kuş” temalı resim sergisi açtı. Sergiyle sanat eğitimi verdiği minik ressamlarda kadın ve özgürlük konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan Tuğba, büyük beğeni topladı.


‘Kadının özgürlüğünü kuş ile simgeleştirdik’


Kadın ve kuş temasının ortak bir karar olduğunu belirten Tuğba, temadaki asıl mesajın kadın ve özgürlük olduğunun altını çizdi. Serginin minik ellerin büyük dokunuşlarla sanatı nasıl sınırsızlaştırılacağının kanıtı niteliğinde olduğunu ifade eden Tuğba, çocukların gelecekte özgür ve kendi kararlarını alabilen bireyler olmasını umut ettiğini söyledi. Çocukların sanata olan bakış açılarının yetişkinlere göre daha derin olduğunu ve bu sergiyle buna yakından tanıklık ettiklerini kaydeden Tuğba, “Çocukların sanata katkıları benden daha fazla diyebilirim. İçlerinde çok büyük bir güç ve hayal gücü, tahmin edemeyeceğimiz zenginlikler var. Onların zengin dünyasından beslendiğimi belirtebilirim. Sanat onlarla daha farklı bir dili anlatıyor. İşte tam da bu anlamda bu denli güzel işler çıkabiliyor. Kadın, kuş konusu ise ortak verilmiş bir karar. Temadaki asıl mesaj kadın ve özgürlük. Sanat nasıl ki sınırsız ve sonsuz bir özgürlüğü temsil ediyorsa, kadın da böyle bir yerde. Bu durumu ise kuş ile simgeleştirdik” ifadelerini kullandı.


‘Çocuk ve sanata dokunmak hayata dokunmaktır’


Minik ressamlarla resim, seramik ve sergi çalışmalarının sürdürüleceğini belirten Tuğba, çocukların ortak çalışmalarının sene sonu sergileriyle sonlandırıldığını kaydetti. Atölye çalışmalarıyla bu devamlılığın sağlanmaya çalışıldığını ifade eden Tuğba, şu bilgileri verdi: “Atölye çalışmaları, belki aynı ekiple ve aramıza katılan çocuklarla, resim sergileri ve seramik sergileriyle devam edecek. Eylül ayından itibaren senede birkaç kez farklı dönemlerde yine aynı mekanı kullanarak sergiler devam edecek. Farklı olarak çalışmalarımıza çocuklarla performans sanatından beslenmeyi amaçlayan bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çocuklarla sanat yolculuğu, farklı sergi ve performanslarla devam edecek. Minik ressamlarımız Gaye Keklik, Duru Hayal Karakaş, Sevban Selim Şahin, İrem Uzun, Tuğçe Uzun ve Hira Nur Kızılsu’ya başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi