ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Motokurye Kargo İşçileri Koordinasyonu yaptığı açıklamayla çalışmalara başladığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada ‘Motokurye ve kargo işçileri şehirlerin tüm yollarından geçiyor. Her kapıyı çalıyor. Paketler bir bir teslim ediliyor. Uzun çalışma saatleri, sigortasız çalışma, performans baskısı, her hatanın işçinin sırtına bindirilmesi… Bu sorunlar da, işçilerin sırtından zenginleşen patronların düzeni de yeni değil’ deniliyor.  

Motokurye Kargo İşçileri Koordinasyonu, bu gidişatı değiştirmek, sorunları konuşmak ve çözmek, haklarını kazanmak için işçileri birleşmeye çağırıyor. İş yerinde sorun yaşayan, haksızlığa uğrayan, maaşını alamayan, patronun baskılarına itiraz etmek isteyen tüm işçileri Koordinasyona ulaşmaya davet ediyor. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Motokurye Kargo İşçileri

Haklarını Almak İçin

Birleşiyor

Motokurye ve kargo işçileri şehirlerin tüm yollarından geçiyor. Her kapıyı çalıyor. Paketler bir bir teslim ediliyor. Ancak işçiler haklarını patronlara teslim etmek istemiyor. Tıpkı market işçileri gibi motokurye-kargo işçileri için de 8 saat çalışmak lüks. 10-12 saat çalışmak zorundasın. Paket başı ücret aldığın için hızlı teslimat yapmak, çok paket teslim etmek zorundasın. 

Pandemi günlerinde işçiler durmadan çalıştı. Yoğun talebe yetişmek için patronlar yeni yollar buldular. Motorunu al gel, işçimiz ol dediler. Arabanı al gel, kuryemiz ol dediler. Binlerce işçi bu sektörden ekmek kazandı. Ancak işçileri sigortasız çalıştırdılar. İlk sıkışıklıkta işçileri, tazminatsız olarak işsiz bırakmaya hazırlar.

Uzun çalışma saatleri, sigortasız çalışma, performans baskısı, her hatanın işçinin sırtına bindirilmesi… Bu sorunlar yeni değil. İşçilerin sırtından zenginleşen patronların düzeni de yeni değil. Ancak bu gidişatı değiştirmek elimizde. Sorunları konuşmamız ve çözüm yollarını bulmamız gerekiyor. Haklarımızı almak için birleşmemiz gerekiyor.

Motokurye Kargo İşçileri Koordinasyonu olarak bu birliği kurmak için yola çıkıyoruz.

İş yerinde sorun yaşayan, haksızlığa uğrayan, maaşını alamayan, patronun baskılarına itiraz etmek isteyen tüm işçileri bize ulaşmaya çağırıyoruz.

Hiçbir motokurye kargo işçisi asla yalnız yürümeyecek.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

ÖTEKİ TV Youtube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi