CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve diğer adayları ziyaret edeceğini açıkladı. İnce, "Seçimin eşit, adil ve özgür koşullarda yapılmasını savunuyorum. Bu benim demokrasi anlayışım" dedi.

İnce kendisi ile ilk turda yarışacak diğer muhalif Cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret edecek. İnce, bu çerçevede tutuklu bulunan HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ı da Edirne Cezaevi'nde ziyaret edecek.

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'e konuşan İnce, "Ben seçimin eşit, adil ve özgür koşullarda yapılmasını savunuyorum. Bu benim demokrasi anlayışım. Hiçkimseye karşı bir ötekileştirme içinde değilim. Kampanyaya başlarken muhalefette yer alan cumhurbaşkanı adaylarının tamamından randevu isteyeceğim. Doğu Perinçek'i de, Meral Akşener'i de, Temel Karamollaoğlu'nu da ziyaret etmeyi planlıyorum. Ben bütün adayların da bir centilmenlik içinde, özgür tartışma ortamında, adil ve eşit koşullarda bir yarış yürütmeleri gerektiğini savunuyorum. Türkiye'nin sorunlarının tartışıldığı özgür bir yarışı sağlamak da bizim görevimiz" dedi.
Editör: Haber Merkezi