MUŞ Oyların sayımından sonra sonuç değişmeyince AKP’liler kent genelindeki geçersiz oyların sayımı için ilçe seçim kuruluna itiraz etti. İtirazları reddedilince il seçim kuruluna başvuruldu.



Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4 vekilden 3’ünü aldığı Muş’ta partililerin Adliye binasında bulunan İl Seçim Kurulu’nda sandık güvenliği için bekleyişleri sürüyor. AKP’liler tarafından yapılan itirazların sürdüğü kentte oyların 101 bin 831’ini alan HDP 3 vekil çıkardı. AKP, geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi. İtirazı kabul eden İl Seçim Kurulu’nda oyların sayımı bitti. Geçersiz oyların sayımından sonra sonuç değişmeyince AKP’liler kent genelindeki geçersiz oyların sayımı için ilçe seçim kurullarını itirazda bulundu. İtirazları reddedilince bu sefer de il seçim kuruluna itirazda bulundu. Buna karşılık HDP de geçersiz sayılan oyların tekrar sayımının iptal edilmesi için il seçim kuruluna itirazda bulundu. Her iki partinin itirazları yarın il seçim kurulu tarafından karara bağlanacak. Muş'ta HDP milletvekili seçilen Gülistan Kılıç Koçyiğit, AKP'lilerin geçersiz oyların sayılması için itirazlarının sürdüğünü söyleyerek, “Merkez ilçedeki geçersiz oyların sayımı sonrasında genel sonuç değişmedi” dedi.

YARIN KARARA BAĞLANACAK

Koçyiğit devam eden süreçle ilgili şunları söyledi: “Hala 4 milletvekilliden 3’ü HDP’nin. Yaptığı itirazlardan bir sonuç çıkmayınca bu sefer ilçe seçim kurullarına itirazda bulundular. İlçe seçim kurulu itirazlarını reddedince bu sefer de bir üst kurul olan il seçim kuruluna itiraz ettiler. Biz de sayılan geçersiz oyların tekrar geçersiz sayılması için il seçim kuruluna itirazda bulunduk. Bu itirazlar da il seçim kurulu tarafından yarın karara bağlanacak.”

‘İTİRAZIN KABUL EDİLMESİ HUKUKA AYKIRIDIR’

Koçyiğit, “Seçim kurulu AKP’nin itirazı kabul edilirse 1 Temmuz’a kadar sayma işleminin bitmesi lazım. Ancak kurulun böyle kararı alması durumunda bunun hiçbir hukuki dayanağının olmadığını belirtmek istiyoruz. AKP’nin yapmış olduğu itirazların sonucunda yapılan sayımda hiçbir değişiklik olmadı. Zaten yapılan itirazlar maddi değerden ve delilden yoksundur. İtirazın kabul edilmesi bile hukuka aykırıdır” diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)
Editör: Haber Merkezi