HABER MERKEZİ– İ.E. 'ye tecavüz eden ve ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için sosyal medyada hastagı açıldı.


Batman’ın Beşiri ilçesinde uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan ve ardından 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan, 18 yaşındaki İ.E. tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kaldırıldığı hastanede 34 gün yaşam mücadelesi veren İ.E. bıraktığı mektubunda Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığını belirtesine rağmen, Orhan aynı gün gözaltına alınıp serbest bırakıldı.


İ.E.’nin cenazesi Batman Bölge Hastanesi morgunda otopsi işlemleri için bekletilirken, tecavüz faili Musa Orhan’ın tutuklanması için sosyal medyada hastag başlatıldı.


#MUSAORHANTUTUKLANSIN HACTAGI 


#MusaOrhanTutuklansın hastagına destek veren Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Orhan'ın tutuklanmamasına tepki göstererek, şunları belirtti: "20 gün boyunca 18 yaşındaki İ.E.’yi alıkoyan ve ona sistematik olarak tecavüz eden Musa Orhan'ın alkollü olması gerekçe gösterilerek serbest bırakılması yasaların ne denli keyfi ve kişiye özel uygulandığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Uzman çavuş Musa Orhan’ın Batman’da 20 gün boyunca alıkoyduğu ve sistematik olarak tecavüze maruz bıraktığı İ.E. bugün yaşamını yitirdi. Bu suçu aklamanıza, faili devlet politikası haline gelen cezasızlık zırhıyla korumanıza izin vermeyeceğiz."

( MA)
Editör: Haber Merkezi